PDA

View Full Version : TBN



corunnaflyer
01-10-2012, 07:23 PM
Why do I get virtually no quality for TBN? A friend has the same problem, he has Glorystar receiver and I have Viewsat. 4043 and 4038 on Viewsat.

Glorystar1
01-10-2012, 09:18 PM
This could occur if you optimized the Signal Quality on 11842 instead of balancing on three transponders: 11842, 12115 and 12152.

For GloryStar receivers, balance on channels 106, 113 and 901.

corunnaflyer
01-11-2012, 10:42 AM
I don't know what you mean by balance. I am using Viewsat ultra not Glorystar receiver.

Iceberg
01-11-2012, 02:51 PM
This could occur if you optimized the Signal Quality on 11842 instead of balancing on three transponders: 11842, 12115 and 12152.

For GloryStar receivers, balance on channels 106, 113 and 901.

Isnt TBN on 12177 and not 11842?

Iceberg
01-11-2012, 02:53 PM
I don't know what you mean by balance. I am using Viewsat ultra not Glorystar receiver.

take an average of a few transponders and aim the dish that way. 97W is kinda wacky that a couple transponders seem to be "off centre". I know on my 30" dish if I peak on the 11842 transponder (that has 3ABN, LLBN and other Adventist channels) I lose signal on a different transponder. If I peak on that other TP I get real low quality on 3ABN. I learned to try 3 different transponders and find the happy medium

corunnaflyer
01-12-2012, 12:48 PM
Thank you very much. That is quite helpful.

corunnaflyer
01-22-2012, 06:26 AM
Haven't touched dish and TBN came back on its own?

SatelliteAV
01-22-2012, 08:28 PM
Haven't touched dish and TBN came back on its own?

I would investigate the integrity of the dish, mounting, coax cable and connections. There has been no changed in the signal quality readings of the 12177 transponder.

Reigster at SatelliteGuys