Welcome HOME to SatelliteGuys! We are America's Most Popular Satellite Forum!

        

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 6 of 10

Thread: dishtv remote won't work with new tv

  1. #1
    Join Date
    Dec 14th, 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    dishtv remote won't work with new tv

    I just got a new tv, but now the dishtv remote does not respond when I try to tune the volume. Other features like channeling and accessing 'guide' work, but in order for me to tune the volume I have to use the remote that came with the new tv. I had no such problem with my old tv. Is there some kind of installation procedure I have to set up that allows my dish tv remote to function correctly?


  2. # ADS
    Register Today & This Ad Goes Away! Syndicated Advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

    Reigster at SatelliteGuys
     
  3. #2
    Join Date
    Apr 10th, 2007
    Location
    Green Bay, WI
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Yep - you're gonna need your manual. You can either scan thru all the codes, or there are specific codes listed in the back of the manual by tv manufacturer. It's about a four step process.

  4. #3
    Join Date
    Jan 8th, 2008
    Location
    Bozeman, MT
    Posts
    682
    Post Thanks / Like
    Sony code = 500
    Vizio code = 627

    Any others I just use the power scan method.

  5. #4
    Join Date
    Jun 22nd, 2004
    Location
    north amabala
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    What is the brand and model of your new tv?

  6. #5
    Join Date
    Oct 18th, 2008
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    1. Turn on tv
    2. Press and hold down the TV button until the other function buttons light up.
    3. Press the main power button once.
    4. Repeatedly press and release the up arrow button until the tv turns off.
    5. Press the # button once, the tv button will flash three times and you should be good to go.

    If the power button starts flashing repeatedly you have gone through all of the codes and the remote will not operate your particular brand of tv.

  7. #6
    Join Date
    Nov 29th, 2005
    Location
    suburbia
    Posts
    8,659
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Anthem26 View Post
    I just got a new tv, but now the dishtv remote does not respond when I try to tune the volume. Other features like channeling and accessing 'guide' work, but in order for me to tune the volume I have to use the remote that came with the new tv. I had no such problem with my old tv. Is there some kind of installation procedure I have to set up that allows my dish tv remote to function correctly?
    The brand of your tv is?
    Let's assume it an LCD tv....But that doesn't matter because the codes don't change that much..
    Here are some codes ..
    Sony 500.
    JVC 557
    Samsung 738
    Sharp 605
    Toshiba 617
    Mistubishi 504
    Panasonic 700
    Vizio 627.
    Olevia..unkown
    Sanyo...590
    Sylvania 569.
    Last edited by dishcomm; 12-24-2008 at 07:34 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •