Welcome HOME to SatelliteGuys! We are America's Most Popular Satellite Forum!

        

Results 1 to 5 of 5

Thread: Hopper remote to control Roku 2?

  1. #1
    Join Date
    Dec 23rd, 2008
    Location
    Baltimore
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Hopper remote to control Roku 2?

    In lieu of buying another Harmony remote, I thought I'd just try to get my Hopper remote to get my Roku to work. I tried going through the remote wizard and looked for Roku. It had it but the code it used didn't seem to get it to work. I selected "audio device" since I didn't see any category that really fit the Roku device. I searched a bit on google but couldn't find anyone who had tried this and shared results.



    Has anyone gotten their Hopper remote to control their Roku box? I have a ROku 2 XD.

  2. # ADS
    Register Today & This Ad Goes Away! Syndicated Advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

    Reigster at SatelliteGuys
     
  3. #2
    Join Date
    Apr 25th, 2010
    Location
    Saint Louis, MO
    Posts
    120
    Post Thanks / Like
    Don't know if this will work, but the Hopper remote is also a learning remote. Did you try and "teach" it the ROKU commands??

  4. #3
    Join Date
    Sep 19th, 2010
    Location
    Southeast
    Posts
    759
    Post Thanks / Like
    Sorry, doesn't exist yet AFAIK (not in any UEI databases I've seen). You'll have to learn as the previous poster said. If learning fails, you'll have to get your hands on an older IR Roku remote and learn from it (I think some recent Roku remotes are RF, hence unlearnable). If you have a URC or JP1 remote (or other remote that takes pronto hex), I can post the codes for you. If you want to build them on your own, I can tell you that Roku uses protocol NEC2, device.subdevice 234.194 and the following OBCs. MakeHex will generate the pronto hex for you.

    Code:
    Last_ch    102
    exit    102
    Menu    97
    Guide    3
    up_arrow    25
    down_arrow    51
    left_arrow    30
    right_arrow    45
    Select    42
    Play    76
    Pause    76
    rewind    52
    ffwd    85
    Skip-    120
    Last edited by mdavej; 10-23-2012 at 06:55 PM.

  5. #4
    Help Keep SatelliteGuys For All, Click a Star and Become a Supporter! 3HaloODST did! Help Support The Site And Get Rid of the Syndicated Ads, 3HaloODST did! If you enjoy the site consider supporting it, 3HaloODST did! Be COOL like 3HaloODST and Click a Star and become a Supporting Pub Member today!
    Join Date
    Jul 2nd, 2010
    Location
    Earth
    Posts
    6,257
    Post Thanks / Like
    I just "learned" the commands on my Hopper remote. Works great.

    Sent from my iPhone 4S using SatelliteGuys
    2 Hoppers w/Sling / 2 Hopper 2000s / 1 Joey 1.0 (all receivers can see each other)

    1 ViP722k (separate account)

  6. #5
    Join Date
    Dec 23rd, 2008
    Location
    Baltimore
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Thread Starter
    Thanks everyone I will try the learning feature tonight. I completely forgot about it! Feel kind of stupid now...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •