Welcome HOME to SatelliteGuys! We are America's Most Popular Satellite Forum!

        

Results 1 to 4 of 4

Thread: connecting broadband to hopper using 2 sling link turbos

  1. #1
    Join Date
    Nov 15th, 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    connecting broadband to hopper using 2 sling link turbos

    Last Tuesday I connected a Hopper and 2 joeys for a new customer and connected the hopper to the customers network using two sling link turbos for the connection. When running the broadband connection test under the network setup tab on the hopper it showed a connected status and 3 green ok's next to DHCP, server and internet connection. So I connected the sling adapter and attempted to set up the tv everywhere connection on the customer computer. After getting logged in the icon for the sling adapter was visable with the assigned name for the hopper, but I couldn't get the hopper to provide video on his computer. Going back to the hopper I noticed the red light was not on the sling adapter. Does this have anything to do with the sling link turbo connection or should I look elsewhere? I've tried another sling adapter and got the exact same result, so I don't think the SA is the problem. Any ideas on where to go from here?

  2. # ADS
    Register Today & This Ad Goes Away! Syndicated Advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

    Reigster at SatelliteGuys
     
  3. #2
    Help Keep SatelliteGuys For All, Click a Star and Become a Supporter! lucky86 did! Help Support The Site And Get Rid of the Syndicated Ads, lucky86 did! If you enjoy the site consider supporting it, lucky86 did! Be COOL like lucky86 and Click a Star and become a Supporting Pub Member today!
    Join Date
    Sep 19th, 2012
    Location
    By the sea, in a land called Honalee
    Posts
    3,183
    Post Thanks / Like
    Gamer IDs

    PSN ID: #xbox4life
    The red light comes on after the sling firmware is updated. I would go system info page 2 and check for the Sling Adapter version and status. The Sling firmware is downloaded over broadband, so as long as the broadband connection is good then it should update. You could also try removing the sling, then do a reset on the Hopper, wait for it to boot up and then connect the Sling to a different USB port. Give it 2-3 minutes and see if a message comes up or the red light comes on.

  4. #3
    Join Date
    Nov 15th, 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Thread Starter
    Thanks for the reply to my post, I really appreciate it. So far, nothing we've done has made the light come on. I just wonder if the new hopper software which was downloaded to his hopper on the day of the install (11/13/12) has caused this problem. I saw the red sling adapter red light come when I first plugged in the adapter on the day of the install but the hopper didn't recognize it, so we unplugged it, reset the hopper and plugged it back in, but never got a red light after that.

  5. #4
    MattG@ DISH NETWORK is here from DISH Network to help!
    Join Date
    Dec 30th, 2010
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    3,492
    Post Thanks / Like
    Have you tried using all of the USB ports on the Hopper? What is the sling firmware version and status in menu-settings-diagnostics-system status-page 2?

    Matthew "Speedy" Gonzales
    DISH Internet Response Team
    Sunday, Monday, Wednesday, Thursday 11am-10pm MST. Off: Tues/Fri/Sat

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •