Account Stacking V.S. Vacation Residence

Discussion in 'DIRECTV Support Forum' started by stonecold, Sep 20, 2010.

  1. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    Directv has a pretty thin line between Account Stacking and Vacation Residence

    Directv Does allow you to have a 2nd box installed at a vacation residence with out having the need for a 2nd account.

    But!

    1. The service is considered one or the other, as in everyone has to be at the vacation home or at home residence active services can not be had in both places at the same time ( yes i know there nothing we can do to stop this )

    2. Locals are one place or another we cant carry two local markets

    3. DNS rules get really complicated with Vacation residences so please dont "move" your selves


    Account stacking

    1. An active box that is not at a vacation home.
    2. An active box that is at a vacation home where there are premant residences at both locations
    3. Any box install any where that is not on the same address.
    4. adding a box and mailing it to your friend in canada/cuba
     
    #1
  2. Blackloz

    Blackloz Well-Known SatelliteGuys Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Posts:
    532
    Likes Received:
    9
    unbelievable

    Hey Stonecold I agree with everything you have said but would like to share an experience a friend had with D* about account stacking and I actually witnessed the call myself as I was in the same room and listened on speakerphone. Now for the record I have Directv at my main home in Bloomington and ONLY there, but I do have BellTV (canadian sat) at my Canadian home as well as my American home. Although know one is at my residence in Canada when we are not there so we are only watching it at one place or the other. Anyway before I left Montana and moved to Bloomington a friend of mine called D* and said that he needed 5 more HD DVR's so he could ship them to family residences he has in Canada. Now I would not have believed this if I didn't hear it with my own ears. The lady csr said oh yes Mr.*** thats no problem we do that all the time. Infact she also sent out an installer to hook each one up and activate them first to make sure they all were working before they where shipped to Canada, and that is what she said word for word. I could not believe it. I still don't know how that is possible. Are the calls not monitered for quality control anymore?
     
    #2
  3. charper1

    charper1 Bourbon Tester
    Supporting Founder

    Joined:
    May 18, 2004
    Posts:
    18,443
    Likes Received:
    1
    This was someone actually with DirecTV or a "dealer"
     
    #3
  4. Blackloz

    Blackloz Well-Known SatelliteGuys Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Posts:
    532
    Likes Received:
    9
    Now that I think about it, it probally was a dealer because he didn't put his phone on speaker until he asked for the equipment, so I can't be sure. I just can't see D* doing that. I will have to ask him next time I talk to him.
     
    #4
  5. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    I be the first to say I can monitor anyone but my own reps and they would not do that but I seen all kinds of craziness before unlike some stories I hear I can believe that and there probably someone who need to learn how to read company policy espeically if your friend mention canada.
     
    #5
  6. Hemi 6.1

    Hemi 6.1 On Vacation

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    12,070
    Likes Received:
    0
    What about my vacation home in Upstate NY. I'm there about 2 months out of the year but I have the HR20 and a H21 that I bought and own that I just activate when I'm there, But I get a seperate bill.

    So I wouldn't have to do this ?

    Problem is , I like to get the locals from there, Because we do a lot of snowmobling in the winter, and like to watch the local weather.


    • Can I suspend My Leased account at Home in PA while I'm in NY?
    • Can't I just Combind accounts?
    • Can I add these receivers I own to my Main account without buying new access cards?
     
    #6
  7. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    • Can I suspend My Leased account at Home in PA while I'm in NY?
      YES
    • Can't I just Combind accounts?
      YES you can
    • Can I add these receivers I own to my Main account without buying new access cards?
      If you Merging accounts no need to change access cards.

    As long as it a vacation place and both residences are not active aka ( people watching tv at the same time ) then it not considered account stacking just a vacation residence.

    With a vacation residence you can have your vaca residence on file and when your in ny you give us a call we change the service address to your ny address and when you back in pa we will change it back.
     
    #7
  8. Hemi 6.1

    Hemi 6.1 On Vacation

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    12,070
    Likes Received:
    0
    Got Ya, Thats good News.
    If we are in NY, No one is at our Pa house, so both services wouldn't have to be on anyway.
     
    #8
  9. pro96

    pro96 SoCal Satelital Loco!
    Supporting Founder

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Posts:
    6,441
    Likes Received:
    0
    :eek::eek::eek:
     
    #9
  10. PMKS

    PMKS Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Posts:
    310
    Likes Received:
    1
    LOL as well, :eek:

    Seriously, I read an article some time back about how there is a thriving black market in Cuba for DirecTV/Dishnetwork systems. It was especially bad during the "piracy" era. Now relatives/friends in the U.S. carry receivers on their accounts and somehow get the equipment down to Cuba. One guy in Cuba had a 18" dish in a garbage can and took the lid off at night to watch DirecTV...... :eureka
     
    #10
  11. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    Trust me I had some people down here ask me if I could get them equipment I tell them no as I dont have access to it they are always upset.

    There are still plenty who have 10 or so boxes and they live in a 1 bedroom flat. Signal integerity finds out that like 8 of those boxes are in cuba. Happens more then you think.
     
    #11
  12. Hemi 6.1

    Hemi 6.1 On Vacation

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    12,070
    Likes Received:
    0
    Do you have any control over slipping me 2 HD DNS Channels?;)

    I'm about to make the call, But something tells me I'll be let down.:(

    I wish D* receiver could get All American Direct service.:up
     
    #12
  13. Blackloz

    Blackloz Well-Known SatelliteGuys Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Posts:
    532
    Likes Received:
    9
    Well after talking to my friend again he claims he was talking directly to D* and not a dealer, so i'm not sure what to say about that. I guess if its like stonecold says and my friend lucked out and got a csr that didn't quite know all the rules & regs then I guess I could see that. Its a chance I would never take.
     
    #13
  14. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    for account mergers you will need to go to Retentions for that not that it a rentention matter but they handle that type of thing as they have nothing better to do during the day.
     
    #14
  15. Optimist

    Optimist Member

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Posts:
    81
    Likes Received:
    0
    I thought that you could not suspend leased equipment - it's either active, or if not, then it has to be shipped back to DIRECTV?
     
    #15
  16. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    17,687
    Likes Received:
    332
    You have to return leased equipment when you close an account, not when you suspend one.
     
    #16
  17. Hemi 6.1

    Hemi 6.1 On Vacation

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    12,070
    Likes Received:
    0
    Dish Network you Can't Suspend your account while you under commitment. Directv I wasn't sure.
     
    #17
  18. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    You can not suspend individual receivers but you can suspend the account as a whole

    Since Hemi has 2 account he could suspend one while the other is in use .
     
    #18
  19. stonecold

    stonecold Thread Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    3,487
    Likes Received:
    0
    Just a note on that


    if your contract end date is 1/1/2011 and you susp for two months it those 2 months of susp dont count towards your contract so your new end date would be 3/1/2011
     
    #19
  20. Hemi 6.1

    Hemi 6.1 On Vacation

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    12,070
    Likes Received:
    0
    My second account also has owned equipment on it, so I could turn it off and on when I want. I mean of course 1 month minimum.

    But I also Have to pay my leased account. So If I could suspend my account for 2 months that would save me around $200 per year.

    But now, if you have 2 Leased accounts, one can't be suspended for 10 months right?
     
    #20
        
VigLink badge
Sucuri