Error code 004 on DISH

Discussion in 'The DISH Forum' started by kcolg30, May 31, 2010.

  1. kcolg30

    kcolg30 Thread Starter Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Posts:
    52
    Likes Received:
    0
    Every few days I am receiving error code 004 on my 722. I usually hit guide and then go to another channel and back to the channel that had the message and it goes away. My setup is a DISH 1000 (110, 119, 129) and have a direct RG6 cable from the dish to the receiver. My signal is in the 70' with clear skys. What is causing this.
     
    #1
  2. cditty

    cditty Well-Known SatelliteGuys Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Posts:
    1,247
    Likes Received:
    1
    Do you have an OTA antenna hooked up?
     
    #2
  3. kcolg30

    kcolg30 Thread Starter Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Posts:
    52
    Likes Received:
    0

    No
     
    #3
  4. kcolg30

    kcolg30 Thread Starter Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Posts:
    52
    Likes Received:
    0
    Any other ideas....:book:
     
    #4
  5. MikeD-C05

    MikeD-C05 Pub Member / Supporter
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    15,543
    Likes Received:
    208
    Call DISH and talk to the tech department. They can help determine if you need a replacement receiver.
     
    #5
  6. pabeader

    pabeader Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Posts:
    1,701
    Likes Received:
    0
    press swap button.
    tune to non OTA channel
    press swap button again.

    just because OTA isn't used, doesn't mean it wasn't tried.
     
    #6
  7. kcolg30

    kcolg30 Thread Starter Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Posts:
    52
    Likes Received:
    0
    Do you think that the issue can also be related to a bad LNBF or is it usually a receiver issue when that happens. Also could the issue arise from the separator (diplexer) that is connnected to the back on the unit.
     
    #7

Share This Page

VigLink badge
Sucuri