Gray side bars on all channels

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by lsh1885, Nov 3, 2004.

  1. lsh1885

    lsh1885 Thread Starter Member

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Posts:
    130
    Likes Received:
    0
    For some reason starting last night I am getting gray side bars on HD channels instead of the full widescreen effect. I am not sure what the problem is, the channel banner says "HD:gray bar", so I assume it has something to do with the receiver.
     
    #1
  2. ShadowEKU

    ShadowEKU Expert in the Making
    Supporting Founder

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Posts:
    1,829
    Likes Received:
    0
    yup and is incredibly easy to fix... push the Star (*) key till it says HD:Normal or HD:Stretch (depending on whether you are watching HD or SD repectively) alternatively you can use the page up botton to toggle these as well. If you are using a Rear Projection TV I suggest the stretch as it wears the phosphors evenly... same for plasma
     
    #2
  3. lsh1885

    lsh1885 Thread Starter Member

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Posts:
    130
    Likes Received:
    0
  4. ShadowEKU

    ShadowEKU Expert in the Making
    Supporting Founder

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Posts:
    1,829
    Likes Received:
    0
    Easy Fix... no problem
     
    #4
  5. boomboom

    boomboom New Member

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Great! I have been racking my brain trying to figure out why I couldn't read tickers and streaming texts at the bottom of my screen. Here's my question though, why after suffering for many games did this grey bar suddenly show up. You see, we think someone was entering our cabin while we were gone during the day and watching the DISH. Great advertisement for DISH, but very frightening for us. A related question, we noticed Olympic events that were recorded during the night or early morning were 100% Watched! Please refrain from making inane remarks about someone coming into our house. Seriously, if you know of a security program that will nanny watch my beautiful cabin via an open laptop, due tell. Anyway, its either big brother DISH messing with my Sling and TV or some meth head is coming in. PLEASE HELP!
     
    #5
  6. TNGTony

    TNGTony Unashamed Bengal Fan
    Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Posts:
    9,177
    Likes Received:
    195
    How close is your cabin to a neighbor's house that might have Dish? It is possible that a nearby neighbor (within 1000 yards) could be on the same remote control code as you. Some of the button pushes he does for his unit may be received by your receiver causing some of these issues. It's easy to change remote control code (channels).
     
    #6
  7. thomasjk

    thomasjk Well-Known SatelliteGuys Member

    Joined:
    Jan 10, 2006
    Posts:
    1,086
    Likes Received:
    68
    100% watched recordings is a known bug. Did we really resurrect and 10 year old thread?:p
     
    #7
  8. TheKrell

    TheKrell SatelliteGuys God
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Posts:
    10,987
    Likes Received:
    414
    Yup! People tell you to use the search button, but when somebody does so, they are surprised when this happens.
     
    #8
        
VigLink badge
Sucuri