Hopper model number?

Discussion in 'The Hopper Zone' started by smjbh5, Mar 24, 2013.

  1. smjbh5

    smjbh5 Thread Starter Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    392
    Likes Received:
    0
    So im trying to reprogram my old harmony 550 remote. Trying to add my hopper with sling (replacing my 722 thats on the remote). Whats the model number? I entered in hopper with sling, and it didnt like it.
     
    #1
  2. Bobby

    Bobby Publican
    Supporting Founder

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Posts:
    36,266
    Likes Received:
    536
    I think Hopper is going to be just fine.... While the HWS has more bells and whistles, the basic use is the same....
     
    #2
  3. smjbh5

    smjbh5 Thread Starter Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    392
    Likes Received:
    0
    So whats the model number? Just hopper? Dont think that will work.
     
    #3
  4. Bobby

    Bobby Publican
    Supporting Founder

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Posts:
    36,266
    Likes Received:
    536
    Add Device - Video Recorder- PVR
    Manufacturer - Dish Network
    Model - Hopper

    It works......
     
    #4
  5. jawxx

    jawxx Member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Posts:
    110
    Likes Received:
    2
    I've seen several in the field where Harmony remotes programmed to 722s worked with Hoppers right out the gate. Make sure IR comminication is enabled in the Hopper's remote manager settings
     
    #5
  6. satnewb

    satnewb Active SatelliteGuys Member
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Posts:
    821
    Likes Received:
    11
    My Harmony 700 works great. I can't recall if I searched for Dish Hopper or Echostar. Its one or the other for sure.
     
    #6
  7. smjbh5

    smjbh5 Thread Starter Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    392
    Likes Received:
    0
    Can i have ir and uhf enabled at the same time? I usually use the dish remote for regular viewing, and the harmony for surround.
     
    #7
  8. 3HaloODST

    3HaloODST SatelliteGuys Family
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Posts:
    6,607
    Likes Received:
    77
    Yup :) .

    Sent from my iPad 2 using Forum Runner
     
    #8
  9. smjbh5

    smjbh5 Thread Starter Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    392
    Likes Received:
    0
    That was the issue. The ir wasnt enabled
     
    #9
  10. Bobby

    Bobby Publican
    Supporting Founder

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Posts:
    36,266
    Likes Received:
    536
  11. stimpson

    stimpson Miller Lite Tester
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Posts:
    4,520
    Likes Received:
    11
    I used the 922 when I programmed mine for the Hopper. Works great!!!!

    Sent from my iPhone 5 using SatelliteGuys
     
    #11
        
VigLink badge
Sucuri