MyDish.com says Hopper isn't broadband connected...

Discussion in 'The Hopper Zone' started by miracleman, Mar 26, 2012.

  1. miracleman

    miracleman Thread Starter Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Posts:
    43
    Likes Received:
    0
    I haven't seen this addressed yet, so if i'm posting something that's already been asked answered, if someone would point me in the right direction, i'd appreciate it.

    I have 1 Hopper and 2 Joeys hooked up, and the tech installed a Wireless Adapter which we set up and connected to my wifi. However, when i go to MyDish.com and click on My Equipment, it says that none of my boxes are "broadband connected". I've double-checked the settings on the Hopper, and my internet connection is strong and everything is green. My Joeys, however, do not show as connected.

    1) Should the Joeys show as being connected to the internet since the Hopper is?
    2) Why does mydish.com think that none of my equipment is connected to the internet?

    Thanks in advance for your help!
     
    #1
    Avatar

    Advertisements Register Today!



    Reigster at SatelliteGuys
  2. ScooterMan

    ScooterMan Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Posts:
    54
    Likes Received:
    0
    Have you tried resetting the hopper? I had the same issue till I reset the hopper.
     
    #2
  3. isaacmorseMI

    isaacmorseMI SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 5, 2009
    Posts:
    4,733
    Likes Received:
    0
    1. No, the Joeys don't show connected even if the Hopper is.
    2. That has been a bug in that site for a while.

    Sent from my iPad 2 using Forum Runner
     
    #3
  4. miracleman

    miracleman Thread Starter Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Posts:
    43
    Likes Received:
    0
    Worth a try. FWIW, the Hopper is definitely connected to the internet b/c i was able to use my Sling adapter to stream live tv to my phone today...
     
    #4
  5. miracleman

    miracleman Thread Starter Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Posts:
    43
    Likes Received:
    0
    Cool. So it sounds like if my Sling adapter is working, even if the website shows me not connected, i can disregard what the website says. Are there any other features i can test to make sure my Hopper is connecting to the internet properly?
     
    #5
  6. fuzzy

    fuzzy Supporting Founder
    Supporting Founder

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Posts:
    153
    Likes Received:
    0
    send a status report in the network app. after doing a test of connection then it will show up on line.
     
    #6
  7. isaacmorseMI

    isaacmorseMI SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 5, 2009
    Posts:
    4,733
    Likes Received:
    0
    DishOnline or the DRA app should show your Hopper as online, but you can ignore what MyDish says.

    Sent from my iPad 2 using Forum Runner
     
    #7
  8. miracleman

    miracleman Thread Starter Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Posts:
    43
    Likes Received:
    0
    Cool. The DRA app does indeed show my Hopper as being online. Thanks :)
     
    #8

Share This Page

VigLink badge
Sucuri