Welcome to SatelliteGuys!



Get rid of many of these ads when you become a member of SatelliteGuys Today! Membership is fast and FREE! CLICK HERE to sign up now!

Second room remote not working

Discussion in 'The DISH Forum' started by londonandlawson, Jun 22, 2011.

  1. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    I have a 322 in my living room that is hooked up to a second tv. The remote works sporadically, I have tried changing batteries.
     
    #1
    Avatar

    Advertisements Register Today!



    Reigster at SatelliteGuys
  2. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    On the back of the receiver, make sure the UHF antenna is screwed on tight, and is as exposed as possible (maybe even try adjusting it to another position)

    Does the "SAT" light come on the remote each time you press a button?
     
    #2
  3. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    it is screwed in and the remote was working, not anymore. the light does come on and the blue light is on the receiver
     
    #3
  4. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    Try changing the remote address:

    -Go to TV1, and on TV1 remote press menu twice to get to system info
    -Once on system info, grab TV2 remote
    -On TV2 remote, press and hold "SAT" until all the mode lights on the remote light up (when you release "SAT" will be flashing)
    -Press any number 1-15 on the keypad
    -Press # (SAT will flash 3 times confirming a good code)
    -Press record (may take a couple presses, but the secondary remote address on the screen should change to whatever number you entered on the keypad)
     
    #4
  5. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    I tried that, still not working even though the number changed. It will control the receiver on the tv in my living room
     
    #5
  6. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    So the TV2 remote is controlling TV1?
     
    #6
  7. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
  8. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    Does the TV2 remote have the blue #2 key on the bottom of it? Try taking off the battery cover, taking the key out, flip it around, put it in, take it back out, flip it back to the #2, and put it in with the #2 facing out (make sure it goes in all the way)

    What is the remote model (on back at top something like 4.0)?
     
    #8
  9. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    No that plastic piece is missing
     
    #9
  10. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    Well there's your problem!

    Any idea what happened to it? We can't send out just that one piece, but I can get you info about getting a new remote if you PM a phone number or account number.
     
    #10
  11. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    It is a remote for my kid's tv! I'm sure it is in their room, I will go look, thanks
     
    #11
  12. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    That explains a lot. When/if you find it, just follow the programming steps above and all should be well again
     
    #12
  13. gokartergo

    gokartergo Active SatelliteGuys Member Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Posts:
    1,055
    Likes Received:
    11
  14. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    Now I am having issues with my living room remote

    I use a Logitech Harmony remote and it was working fine and controlling my 322, but now neither the Harmony or my Dish remote will work with my receiver. Any suggestions?
     
    #14
  15. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    Whoops!

    We changed TV1's remote address, so follow the steps above using TV1's remote, and press the number "1" on the keypad

    Most universal remotes need the receiver's remote address to be set at 1 to work
     
    #15
  16. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    I try pressing menu twice and nothing. The sat button lights up but nothing happens
     
    #16
  17. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    Press power on the front of the receiver, then when it is off, press the up arrow on the front of the receiver. This also gets you to system info
     
    #17
  18. londonandlawson

    londonandlawson Thread Starter Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    Thanks man! You are awesome!
     
    #18
  19. MattG@ DISH NETWORK

    MattG@ DISH NETWORK Official DISH Network Support DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Posts:
    3,536
    Likes Received:
    10
    Glad I was of some use ;)

    Let us know if there's anything else we can help with
     
    #19

Share This Page