Welcome to SatelliteGuys!



Get rid of many of these ads when you become a member of SatelliteGuys Today! Membership is fast and FREE! CLICK HERE to sign up now!

Problem getting remote to recognize receiver

Discussion in 'The DISH Forum' started by rjhughes, Sep 26, 2009.

  1. rjhughes

    rjhughes Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Hello- I have purchased a IR/UHF Pro Dish Network remote on eBay for my 508 receiver. I have tried all the instructions I could find (both from the manual and online) to get the remote set to recognize the receiver; no luck. I am now wondering if the eBay seller was incorrect and this remote will not work with a 508.

    The remote has what I think is a model number, 118579, on the back. It has the number "2" on the front of the remote, at the bottom.

    Any thoughts or tips would be very much appreciated. Thanks in advance!
     
    #1
    Avatar

    Advertisements Register Today!



    Reigster at SatelliteGuys
  2. thomasjk

    thomasjk Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Jan 10, 2006
    Posts:
    831
    Likes Received:
    8
    What does it say on the back? Some say 6.0, 6.3 etc. If it has a two on the front it sounds like its setup to control TV2 using UHF. Go to DISH Network - Tech Portal and look up your receiver and see which remote it comes with.
     
    #2
  3. HIFI

    HIFI Resident Psycho Pub Member / Supporter

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    8,670
    Likes Received:
    14
    that remote will work but you will need the black uhf key for it as the #2 is uhf pro. there is a difference! if the key you have has the #2 in black just flip it and readdress the remote.
     
    #3
  4. chainblu

    chainblu Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Posts:
    553
    Likes Received:
    0
    It sounds like the OP has a 6.0 remote. The only way it will work with a 508 is to flip to the Green IR tab.
     
    #4
  5. rjhughes

    rjhughes Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Flipping the key worked!

    I really appreciate your help!!
     
    #5
  6. rjhughes

    rjhughes Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Control code for Tivo Series 2 and VIP k222

    Hello-

    I just fired Comcast and had Dish installed. My Tivo Series 2 will recognize Dish, show the guide, all the good stuff. But it won't change the channels and I have spent a fair amount of time trying to get it to program, but it can't seem to find the correct code.

    Would anyone happen to have the code for the VIP k222 receiver and Tivo Series 2? Or have any suggestions to "find" it?

    Thanks in advance for any assistance!!
     
    #6
  7. rjhughes

    rjhughes Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Apologies for double posting. I meant to start a new thread. Operator error...
     
    #7

Share This Page