Dish HDTV reception

L

LoBridge

Thread Starter
Well-Known SatelliteGuys Member
Apr 13, 2004
28
0
Alamogordo, NM
Hello all,

I just had my Dish 811 installed and was watching a program on HDNet Movies. The signal would pause at times and get pixelated others. Is this an issue with the service or is it a problem on my side? All three sats report good signal strength and the other HD channels seem OK...

Thanks in advance,

LoBridge
 
Bobby

Bobby

Publican
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Sep 7, 2003
63,877
16,900
Rohnert Park, CA
LoBridge said:
Hello all,

I just had my Dish 811 installed and was watching a program on HDNet Movies. The signal would pause at times and get pixelated others. Is this an issue with the service or is it a problem on my side? All three sats report good signal strength and the other HD channels seem OK...

Thanks in advance,

LoBridge

I've been seeing quick pauses myself on my 811 as well as a little bit of blocking. I see it on HBO-HD and OTA digital channels as well. I think it's another 811 problem.
 
E

ebraunusa

New Member
Mar 2, 2004
4
0
Same issues here

I am having the same pixellation issues on the OTA channels. Sometimes, it works if I reboot the box or if I change channels and go back. I hope this gets fixed!!
 
Mark_AR

Mark_AR

Supporting Founder
Supporting Founder
Nov 17, 2003
1,448
0
North Arkansas
I've noted the same problem on my HD channels on the 921.

Pixellation, and sometime a high pitched chirp. I have 120 signal strength on 119 bird and nearly 100 on the 110 bird so I know its not a signal issue.

Either the decoder software can't keep up with the signal or the processor can't decode the HD and buffer the signal onto the hard drive fast enough.

Since the 811 isn't a DVR, I would suspect software glitches. I can't say with authority, its just my opinion.
 
styxfix

styxfix

Supporting Founder
Supporting Founder
Oct 7, 2003
634
29
Pacific Coast
I don't have that problem with HD NET since I drop the HD package :D I 'll add it when more channels are added to it. I don't see much value in the HD package since only of of my receivers can view it. When I did have the package I noticed this problem only when I had the receiver set at 720P. The problem is gone if you change it to the 1080i. I would check to see if the 1080i setting helps you too.
 
L

LoBridge

Thread Starter
Well-Known SatelliteGuys Member
Apr 13, 2004
28
0
Alamogordo, NM
I have not had any problems since yesterday afternoon. I do have the unit set to 1080. Thanks all...
 
peid

peid

SatelliteGuys Pro
Supporting Founder
Dec 22, 2003
227
0
South Dakota
styxfix said:
The problem is gone if you change it to the 1080i. I would check to see if the 1080i setting helps you too.

That doesn't help since I have mine set at 1080i and it does it ever show atleast once. It is not a big deal to me but it does it on all HDTV channels including OTA.
 

Similar threads

J
Replies
5
Views
1K
dfergie
dfergie
scots
Replies
2
Views
3K
scots
scots
K
Replies
6
Views
1K
RockinHARD26
R
J
Replies
26
Views
4K
dwarren2
dwarren2
A
Replies
2
Views
1K
SimpleSimon
SimpleSimon

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top