Error 002 on Legacy Dish 500

S

scammy

Thread Starter
New Member
Aug 28, 2007
3
0
Hello,

Recently, I am having problems with my 119 signal. I get the 002 error on a lot of channels. Ran check switch many times to no avail.

Here is my setup:

(2) total receivers 3700, 4800 IRD connected to a SW64 swtich. The switch is connected to a Dish 500 (110 & 119) and another dish for 61.5 satellite. All LNB's are dual so that I can get all (3) satellites on both receivers.

Signal strength is around 90-100 on 119 (depending on what transponder I choose). Check switch test results in all OK except for 119 ODD.

When I get the error 002, it lists the transponder number. Am I supposed to get a good signal on EACH transponder??

ANy help would be greatly appreciated.

Thanks in advance.:)
 
A

ajax33

SatelliteGuys Pro
May 5, 2007
198
0
North Liberty, IA
Is this happening on both rec or just one?? If it is happening on both, then most likely you have a bad Leg Dual LNB, or else the port in which the 119 is coming into the SW64 is bad.
 
S

scammy

Thread Starter
New Member
Aug 28, 2007
3
0
Ajax33,

Well, its kind of different on both receivers. On one receiver (REceiver A), the check switch test works fine and it shows all (3) satellites but I do not get signal strength on all the transponders but I get more channels than the other receiver.

On (Receiver B), the check switch test reveals all except 119 ODD and I get signal strength only on very few transponders.

Should I be getting signal strength on all transponders for 119?

This has been going on for several months but it seems like now I am losing more channels. This is a very old self installation that I did about 7-8 years ago. Up to now, it was all fine.

Any help is greatly appreciated.

TIA:(
 
A

ajax33

SatelliteGuys Pro
May 5, 2007
198
0
North Liberty, IA
Try changing your connections on say the 110 and the 119 on your SW64. If the problem stays with the 119, then its probably a bad LNB, if the problem moves to the 110, then it is the switch that is at fault.
 
S

scammy

Thread Starter
New Member
Aug 28, 2007
3
0
Looks like I need to tweak the Dish 500 to get better signal strength. Sometimes I get an OK signal on both satellites and at other times one or the other seems to drop out.

What transponder should I use to set the signal? Also, will it be the same transponders on both 119 and 110?

Sorry, it has been a while since I setup the Dish.

Please advise.

TIA:)
 
E

EricBskiVT

SatelliteGuys Pro
Aug 25, 2007
252
0
I had the same error. Turns out something had knocked the LNB on my 110/119 dish askew. The tech realigned it and problem solved.
 

Similar threads

L
Replies
8
Views
26K
SimpleSimon
SimpleSimon
navychop
Replies
12
Views
1K
navychop
navychop
S
Replies
4
Views
1K
mwgiii
mwgiii
JayG27
Replies
3
Views
2K
No_Brains
N
A
Replies
3
Views
2K
ARfamily
A
Top