Hopper 3 H319 Software 5/20/22

pattykay

pattykay

formerly crodrules
Pub Member / Supporter
Jun 14, 2014
8,107
6,903
North Central Ohio
Still no-go on downloading for Wally. It says W518 is the latest version. I left my Hopper 3 in standby for more than a half-hour after completing the download, and it still shows Joey versions ending in 18, under Available Joey Software. So, this would appear to be a Hopper 3-only release, most likely to deal with the Multi-View issues that were reported in the other thread.

So, I guess we are keeping both threads going? This thread can be for any issues specific to the 19 version, but if anyone sees any more issues with the 18 version, they can still be reported in the other thread:
 
charlesrshell

charlesrshell

SatelliteGuys Crazy
Lifetime Supporter
Jan 14, 2006
9,701
4,285
O'Fallon, IL
Still no-go on downloading for Wally. It says W518 is the latest version. I left my Hopper 3 in standby for more than a half-hour after completing the download, and it still shows Joey versions ending in 18, under Available Joey Software. So, this would appear to be a Hopper 3-only release, most likely to deal with the Multi-View issues that were reported in the other thread.

So, I guess we are keeping both threads going? This thread can be for any issues specific to the 19 version, but if anyone sees any more issues with the 18 version, they can still be reported in the other thread:
My 4KJ & WJ software version also stayed the same after my Hopper 3 updated to H319.
 
  • Like
Reactions: pattykay
HipKat

HipKat

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Aug 25, 2017
10,896
17,303
Pekin, IL
Hmm, I thought there'd be more to this one

Major Drivers:

Remedy hard drive failures on Hopper 3

Hopper DuoH418
HopperH118
Hopper with SlingH219
Hopper 3H319
JoeyJ118
Joey 2/WirelessJ218
Super JoeyJ318
4K JoeyJ418
Joey 3J518
WallyW518
 
TheKrell

TheKrell

A mighty and noble race originating on Altair IV.
Pub Member / Supporter
Jan 4, 2007
33,768
28,994
Fairfax, VA
I was already on H318, but it didn't upgrade me to H319. So I asked for an update this morning.

First the screen shows "downloading information" for a minute or so. Then it reboots and starts downloading "vital program information", which takes much longer. One wonders what that first reboot is for? Is it downloading a bootloader or something like a small update program?

This sequence of events has been going on for years, so I guess it's Dish's tried and true method to update the H3. I might have guessed the H3 had enough memory to go straight to the main firmware download, rather than these extra steps.
 
  • Like
Reactions: charlesrshell
LQQK

LQQK

Just The Basic Facts
Pub Member / Supporter
Jan 29, 2004
607
511
Lincoln, Nebraska
Multi-View is working but The sound drops out. I have to either change the channel and then go back or change to a different square and back again. This has happened several times this morning. If it keeps up I'm guessing I'll have to check my HDMI cables that are fairly new.
 
T

tsunami2311

SatelliteGuys Family
Aug 3, 2017
109
39
NJ
DD fixed on the Netflix app? DD works fine Dish channels and amazon prime but not netflix atlest not threw optical anyway

I will answer this when h3 is done updating
 
T

tsunami2311

SatelliteGuys Family
Aug 3, 2017
109
39
NJ
Still PCM stereo only in netflix

Dish channels and Amazon Prime Video play DD fine
 
pattykay

pattykay

formerly crodrules
Pub Member / Supporter
Jun 14, 2014
8,107
6,903
North Central Ohio
Multi-View is working but The sound drops out. I have to either change the channel and then go back or change to a different square and back again.
I noticed that yesterday, but I assumed it was due to signal loss on one of the OTA channels I had in my Multi-View. I thought about reporting it here, since the audio dropped out on a different channel than the one where the signal was breaking up. Like you said, I was able to get audio back on the channel I was watching by changing back and forth to a different square a couple of times. I only lost audio that one time, though. After that, I went to the square with the OTA channel that was breaking up, and changed it to a different OTA channel with a stronger signal. Audio continued to play fine on all channels I checked the rest of the time I used Multi-View.
 
LQQK

LQQK

Just The Basic Facts
Pub Member / Supporter
Jan 29, 2004
607
511
Lincoln, Nebraska
I noticed that yesterday, but I assumed it was due to signal loss on one of the OTA channels I had in my Multi-View. I thought about reporting it here, since the audio dropped out on a different channel than the one where the signal was breaking up. Like you said, I was able to get audio back on the channel I was watching by changing back and forth to a different square a couple of times. I only lost audio that one time, though. After that, I went to the square with the OTA channel that was breaking up, and changed it to a different OTA channel with a stronger signal. Audio continued to play fine on all channels I checked the rest of the time I used Multi-View.
Interesting. I'll play with it again over the next few days.
 
  • Like
Reactions: pattykay

Similar threads

cpdretired
Replies
14
Views
1K
ERSanders
ERSanders
cpdretired
Replies
59
Views
4K
cosmo_kramer
cosmo_kramer
cpdretired
Replies
6
Views
1K
Rixos
Rixos

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who Read This Thread (Total Members: 1)

  • dweber

Latest posts

Top