On Demand, Processing your request.........

AlaJoe

AlaJoe

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Mar 5, 2005
417
210
I switched from Spectrum 60 meg cable to ATT Uverse 24 meg to save about $35 a month. Now On Demand on my Hopper 3 is no longer working. I select a title and it just goes to processing your request and it never downloads.
What does work:
A laptop plugged into the Ethernet cable that is plugged into the hopper works fine and gets 23-25 in and 4-5 out consistently.
I can watch recordings I have on the Hopper 3 with Dish anywhere.
I can watch a video on my computer from the hopper or either of my joeys with the Home Media App.
Under settings on the Hopper Everything dhows good for the internet I have tried to reset the connection anyway and it did not help.
I can use the ABC app on the hopper to stream videos with no issue.
Pandora streams fine
What does not work:
On Demand does not get past processing your request
 
HipKat

HipKat

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Aug 25, 2017
10,559
16,764
Pekin, IL
I switched from Spectrum 60 meg cable to ATT Uverse 24 meg to save about $35 a month. Now On Demand on my Hopper 3 is no longer working. I select a title and it just goes to processing your request and it never downloads.
What does work:
A laptop plugged into the Ethernet cable that is plugged into the hopper works fine and gets 23-25 in and 4-5 out consistently.
I can watch recordings I have on the Hopper 3 with Dish anywhere.
I can watch a video on my computer from the hopper or either of my joeys with the Home Media App.
Under settings on the Hopper Everything dhows good for the internet I have tried to reset the connection anyway and it did not help.
I can use the ABC app on the hopper to stream videos with no issue.
Pandora streams fine
What does not work:
On Demand does not get past processing your request
If you have one, attach a 2nd router to the AT&T Gateway and connect the hopper to that. You'll want to rest internet settings on the Hopper 1st and then see what happens. Some AT&T gateways can be troublesome with the Hoppers
 
navychop

navychop

Member of the Month - July 2014!
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Jul 20, 2005
54,077
19,345
Northern VA
So you're actually saving more than $35/month. The cost of the ISP bill AND the cost of On Demand that you no longer use!
:D
 
  • Like
Reactions: pattykay
KAB

KAB

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Sep 20, 2005
20,797
4,138
Fishers, IN
I can use the ABC app on the hopper to stream videos with no issue.
Pandora streams fine
What does not work:
On Demand does not get past processing your request
ABC, and maybe some others do not release a program for streaming or on-demand until after 7 days from original air date, even it if is listed as available. That's when you get the "processing your requested".FWIW.
 
Last edited:
dolfan3033

dolfan3033

SatelliteGuys Pro
Jul 10, 2010
224
234
NC
If you have one, attach a 2nd router to the AT&T Gateway and connect the hopper to that. You'll want to rest internet settings on the Hopper 1st and then see what happens. Some AT&T gateways can be troublesome with the Hoppers

If you do this, make sure you use the second “router” as just a wireless access point. You don’t want the att gateway and the router both routing, NAT, DHCP, etc.
 
HipKat

HipKat

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Aug 25, 2017
10,559
16,764
Pekin, IL
If you do this, make sure you use the second “router” as just a wireless access point. You don’t want the att gateway and the router both routing, NAT, DHCP, etc.
Good point, and I should have mentioned that. Thanks!
 
  • Like
Reactions: dolfan3033
AlaJoe

AlaJoe

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Mar 5, 2005
417
210
I had forgot about wireless so I tried that and it worked. I then went back and moved the Ethernet cable from the bottom to to spot and it worked. Who knows, right...Thanks for the sugestions
 
HipKat

HipKat

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Aug 25, 2017
10,559
16,764
Pekin, IL
I had forgot about wireless so I tried that and it worked. I then went back and moved the Ethernet cable from the bottom to to spot and it worked. Who knows, right...Thanks for the sugestions
It's an odd thing how moving the Ethernet cable from one to the other fixes things, like WAP's also. But hey, cool it worked for you!
 

Similar threads

P
Replies
6
Views
1K
SimpleSimon
SimpleSimon
priester68
Replies
7
Views
1K
pabeader
pabeader
Chris36
Replies
1
Views
952
bigwillieb
B
Lkr
Replies
13
Views
2K
DishSubLA
D

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top