Unable to receive OTA for Dallas area (1 Viewer)

Kevin_Texas

Thread Starter
Supporting Founder
Supporting Founder
Sep 26, 2003
258
0
Burbs of Dallas Texas
I have had VIP622 for well over a year. Now all of a sudden I am unable receive OTA for my locals. It has worked fine in the past. I double checked my antenna and all is fine there. It is a direct connect from OTA antenna to the receiver.

Does anyone know if the tuner for OTA can fail?

I did a "check switch" and got a error that I am expercing "DRFITING". Does the switch play a roll the OTA.

Thanks for any advice.
 

KAB

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Sep 20, 2005
20,534
3,865
Indy
Have you tried to connect your antenna directly to your TV? If it works, re-hook to 622 and rescan your locals. Make sure your analog setting is for off-air, not cable. If still no go, call Dish. It has been reported to happen.
 

Kevin_Texas

Thread Starter
Supporting Founder
Supporting Founder
Sep 26, 2003
258
0
Burbs of Dallas Texas
I will try hooking directly to TV. I have already tried scan locals but was unable to find.

Man I hate having to call Dish but it looks like that is where I am headed.

Thanks
 

KAB

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Sep 20, 2005
20,534
3,865
Indy
I will try hooking directly to TV. I have already tried scan locals but was unable to find.

Man I hate having to call Dish but it looks like that is where I am headed.

Thanks
Again, want you to be sure next time you try scanning, that your HDTV analog setting is Off Air, NOT cable.
 

tempVAdish

SatelliteGuys Pro
Dec 4, 2005
709
0
Temperanceville, VA
have you tried rebooting? my old 921 would lose the digital OTA on occasion & that's what it needed... also, have you tried manually adding the OTA instead of scanning? That used to work for the 921 also, delete the channel, then add manually & the signal would be back...
 

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top