Welcome to SatelliteGuys!



Get rid of many of these ads when you become a member of SatelliteGuys Today! Membership is fast and FREE! CLICK HERE to sign up now!

Why does Dish not carry CW HD or MyNetwork HD

Discussion in 'The DISH Forum' started by JerseyGuy, Mar 23, 2008.

  1. JerseyGuy

    JerseyGuy Thread Starter Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    130
    Likes Received:
    0
    It seems like Dish is only concerned about NBC,ABC,CBS, FOX for HD. Why don't they carry the CW or MyNetworkTV. Directv does, cable does, Verizon Fios does. Why does Dish think they don't have to worry about carrying these stations? I guess everyones right, Charlie is greedy, one day its going to bite him in the ass though.
     
    #1
    Avatar

    Advertisements Register Today!



    Reigster at SatelliteGuys
  2. chrisd_az

    chrisd_az PIT MEMBER

    Joined:
    Apr 26, 2007
    Posts:
    135
    Likes Received:
    0
    I have been wondering this myself!!! Wife watches the CW are cable company cox carried it. Mynetwork 45 here in PHX shows the Suns away games in HD!!!
     
    #2
  3. mattopia

    mattopia Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Posts:
    381
    Likes Received:
    0
    Right now it's transponder space. Carrying two more LiLs in every market requires a tremendous amount of bandwidth.

    It looks like Direct is just now starting to roll out CW and only in a few markets.

    It'll come!

    (I personally think there's a "better way" for Dish/Direct to do HD LiL. Seems to be a big waste of bandwidth. Think about it -- if "Lost" is airing on ABC, they're essentially transmitting something like 50 [or however many HD Lils they have) copies of the same program in HD at once. Times two to cover both providers. The two companies really should work together on it, but they won't.)
     
    #3
  4. Jim S.

    Jim S. SatelliteGuys Family Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    4,183
    Likes Received:
    32
    And of course the local channels would complain that nobody would see their commercials. The fact that none of their viewers care to see the commercials in the first place would be completely lost on them.
     
    #4
  5. MarkoC

    MarkoC Member

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    55
    Likes Received:
    0
    How many people actually watch MyNetwork?
     
    #5
  6. IL HD NUTT

    IL HD NUTT Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Posts:
    51
    Likes Received:
    0
    I don't even know what My Network is....But I'd really like CW which is the same as WGN here in Chicago. All the Whitesox/Cubs games this season will be in HD on WGN-----That will account for at least half of all the games for each team. Any other Sox fans out there that want this????:cool:
     
    #6
  7. kb7oeb

    kb7oeb PIT MEMBER

    Joined:
    Nov 27, 2004
    Posts:
    1,259
    Likes Received:
    0
    My Network TV runs more HD movies than TBS
     
    #7
  8. KKlare

    KKlare SatelliteGuys Family

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Posts:
    2,322
    Likes Received:
    7
    I though the spot beams were initially limited to 4 HD signals but with improved MPEG-4 that they can now do 6 or 7. So it may be that Dish just needs to obtain the signals and allocate the channels. JUST. This wouldn't help shared CONUS transmitters. My My Network "50.1..."/45.1... uses too many subchannels.
    -Ken
     
    #8
  9. iwannarock1

    iwannarock1 Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Posts:
    415
    Likes Received:
    1
    So they've run 1 hd movie? that would be more than tbs:D:D:D
     
    #9
  10. tempVAdish

    tempVAdish Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Posts:
    692
    Likes Received:
    0
    You say that like TBS has HD movies...:D
     
    #10
  11. LASooner

    LASooner Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Mar 29, 2005
    Posts:
    419
    Likes Received:
    6
    If they'd just make the Superstation package HD that would solve a lot of problems as most of them are CW affiliates.
     
    #11
  12. SKrueger

    SKrueger Supporting Founder Supporting Founder

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Posts:
    490
    Likes Received:
    0
    You mean My Network TV actually broadcasts in HD in some markets? Certainly not here in Los Angeles.
     
    #12
  13. K9SAT

    K9SAT SatelliteGuys Guru Supporting Founder SatelliteGuys Radio DJ

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Posts:
    13,235
    Likes Received:
    19

    My network is Channel 50 in Chicago WPWR-DT. Yea I was watching bubble boy the other day on MYNTWK and it was in HD!. When Smackdown comes to MYNTWK that will be shown in hd too!

    BTW ALL Cubs and Sox games are in HD period. It doesnt matter if its on WCIU, or WGN or Comcast. Thats why im smiling really big as a D* coustomer right now because we have Comcast full time, allong with WGN. As far as WCIU, I have an OTA antenna for that as it's really easy to get with an antenna.
     
    #13
  14. mrfish67

    mrfish67 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Posts:
    5
    Likes Received:
    0
    I'm pretty sure I saw some movie on there recently that was in HD during prime time. KCOP's signal has never been really good where I live, though.
     
    #14
  15. kb7oeb

    kb7oeb PIT MEMBER

    Joined:
    Nov 27, 2004
    Posts:
    1,259
    Likes Received:
    0
    MNTV usually runs a movie on Thursday and Friday and they are frequently in HD. The local cable company added TBS-HD the other day and I still can't figure out why, at least not until fall.
     
    #15
  16. retorq

    retorq PIT MEMBER

    Joined:
    Jan 13, 2006
    Posts:
    189
    Likes Received:
    0
    I want to watch reruns of Moesha and Saved by the Bell in HD ...
     
    #16
  17. SKrueger

    SKrueger Supporting Founder Supporting Founder

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Posts:
    490
    Likes Received:
    0
    Trust me it wasn't. At this time, they don't have the capability. I believe they are partially owned by FOX and FOX didn't want to spend the money to upgrade a competitor and poor one at that. They only broadcast SD digital with a very poor signal, tho' I heard somewhere that they are one of those stations that will be changing their digital freq after the switchover.
     
    #17
  18. Geronimo

    Geronimo Supporting Founder Supporting Founder

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    9,931
    Likes Received:
    31
    The actaul network called My Network is indeed owned by NewsCorp. It shows very few movies in any resolution. Many local affiliates of that network do show some HD movies. But what moveis and what off network reruns they show will vary from city to city.

    but we are a long way from the OP's question.
     
    #18
  19. darrencp22

    darrencp22 SatelliteGuys Family

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Posts:
    3,000
    Likes Received:
    0
    You take care of channels people want first. Ratings for those channels are miniscule compared to the Big 4. They should make sure each market has the big 4 before using additonal bandwidth to add those.
     
    #19
  20. mattopia

    mattopia Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Posts:
    381
    Likes Received:
    0
    LOL :D
     
    #20

Share This Page