622 Remote 2 issues

drjdan

drjdan

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Feb 12, 2006
167
0
Dallas, TX
I run the 622 in single mode. When I use the remote 1 (IR) it work fine in the room where the 622 is located.

But when I use the remote 2 (UHF) it works most of the time, but when it is held in some positions it will not send a command. I can more it around and it works. I have tried turning the antenna but that does not seem to help. It is like there are just dead spots. The distance from where I sit and the 622 is 9 feet in one location and 12 feet in the other. I have tried it with two different remote 2's. I had simular problems with a 942 also.

Any ideas on how to improve the connection?
 
B

bhelms

Retired & lovin' it!
Lifetime Supporter
Feb 26, 2006
7,795
853
Central PA
There were several posts on improving UHF remote performance - try searching. Here's one thread you might want to read:

http://www.satelliteguys.us/showthread.php?t=70682&page=2&highlight=UHF+Remote

One trick is to connect a coax from the UHF remote antenna connection on the back of the 622 and use that to move the antenna to where it works better, perhaps even into that room where you use the remote the most. At least move the antenna higher and/or away from the rest of your equipment. I have the same problem you describe (intermittently) and that is what I'll do first when I get to it...
 
H

hzhao

Supporting Founder
Supporting Founder
May 24, 2004
280
0
Also, you can try differenct RF channel in case there are inteferrence in the area....
 

Similar threads

JeremyL
Replies
1
Views
1K
rockymtnhigh
rockymtnhigh
dont24
Replies
3
Views
1K
dont24
dont24
B
Replies
0
Views
1K
bryantcombs
B
K
Replies
0
Views
719
kst8dan
K
L
Replies
1
Views
882
HIFI

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top