Is my 811 dead? It wouldn't turn on...

H

heatho

Thread Starter
Well-Known SatelliteGuys Member
Jan 7, 2004
26
0
Last night, before going to bed, my 811 wouldn't turn on. The romote wouldn't turn it on, and niether would the front panel power button. I wasn't able to look at it much last night... and I'll have to wait until I get home to unplug it to see if that works... Could it be dead?? :no
 
S

snathanb

Supporting Founder
Supporting Founder
Feb 26, 2004
2,580
1
DFW
Try a soft reset... hold down the power button around 10 seconds... it takes a few seconds to reboot, then try turning it on.

If that doesn't work.. unplug it for 5 minutes, then plug it back in. This will hard-reset it.
 
J

jimm

Member
Apr 12, 2004
9
0
Same thing happened to me last night. Unplugging it did the trick.
 
GaryPen

GaryPen

Rich or poor, it's good to have money.
Supporting Founder
snathanb said:
Try a soft reset... hold down the power button around 10 seconds... it takes a few seconds to reboot, then try turning it on.

If that doesn't work.. unplug it for 5 minutes, then plug it back in. This will hard-reset it.

If that doesn't work, try the following:
Put a credit card sized plastic card in the smart card slot, stand on one foot, wave your arms in the air, sing "The Sound of Music" in Chinese, and remove the card.

That should cure the problem until the next time it happens, which could be never, or could be in one hour.

The good news is Dish promises to fix it in an upcoming software update.
 
S

snathanb

Supporting Founder
Supporting Founder
Feb 26, 2004
2,580
1
DFW
Do I have to sing the whole thing.. or just while I am removing/inserting the card?
Mandarin?
Up and down? In Circles?

Damn it, man! Details, we need Details!
 
H

heatho

Thread Starter
Well-Known SatelliteGuys Member
Jan 7, 2004
26
0
I got home this afternoon and everything seems to be working fine... I didn't reset it or anything... Maybe it was just wanting to sleep last night and dream about the Sound of Music... :)
 
Bobby

Bobby

Publican
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Sep 7, 2003
64,250
17,312
Rohnert Park, CA
heatho said:
I got home this afternoon and everything seems to be working fine... I didn't reset it or anything... Maybe it was just wanting to sleep last night and dream about the Sound of Music... :)

Do, a deer, a female deer.....
 
DWS44

DWS44

SatelliteGuys Master
Supporting Founder
Apr 14, 2004
7,411
4,615
Rock Hill, SC
Had a similar problem this afternoon. Held the power button for 10-15 seconds...nothing...unplugged for a few minutes, plugged back in...nothing. Pulled it out and checked the connections...nothing. Then, while sliding it back into place I accidentally hit the power button again and it came on. Strange.
 
D

dschritt

Member
Dec 21, 2003
6
0
Mine is doing the same thing. It has done it yesterday and today. Didn't have time to fool with it much, but couldn't get it to power up at all. Frustrating :(
 

Similar threads

V
Replies
0
Views
1K
volfan615
V
N
Replies
3
Views
711
No1Hunter
N
SBD
Replies
6
Views
2K
snpyjc
snpyjc
mruk69
Replies
10
Views
2K
mruk69
mruk69

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top