local channels not working occasionally (1 Viewer)

Status
Please reply by conversation.

krayzee8548

Thread Starter
New Member
Dec 30, 2011
2
0
Thornton, CO
Hi I live in colorado and I have 2 local channels that do not work sometimes, channel 4 which is CBS and channel 7 which is ABC all day yesterday both channels said looking for signal then later on that night at 7:00pm they both worked this happens pretty often, all the other locals work, anyone know why this would be happening and what the fix may be?
 

jcrandall

Proud Staff Member
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Apr 3, 2005
10,885
363
Central Michigan
What is the callsign of the channel your having trouble with? Kabc for example. We can tell you what transponder it is on so you can check to see if the signal strength is a problem. Rarely a LNB can fail in cold temperatures, which explains at night in winter. If the signal is good you may want to replace the LNB or setup a service call.

WELCOME to Satelliteguys!
 

krayzee8548

Thread Starter
New Member
Dec 30, 2011
2
0
Thornton, CO
I forgot to mention that my sons receiver always has these channels and of course he is hooked up to the same satellite, could it be the diplexers?
 

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
30,142
13,841
Cheshire CT
Could be a bad/loose connection or a bad cable.
 

charper1

Bourbon Tester
Supporting Founder
May 18, 2004
18,442
5
I'm Nationwide
I forgot to mention that my sons receiver always has these channels and of course he is hooked up to the same satellite, could it be the diplexers?



You have diplexers in your setup? Maybe you can run through how you system is setup from dish style/type all the way to the receivers.
 

Jimbo

SatelliteGuys Master
Lifetime Supporter
Jul 14, 2005
63,356
3,930
NW Ohio - Buckeye Country
Could be a bad (going bad) LNB or a loose connection would be where I would start to diagnosis it.

Give us a description of your set up like Charper mentioned so we know exactly what were working with.
 

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
30,142
13,841
Cheshire CT
I'm betting on a bad connection or cable. If it was an lnb going, it should affect all of the displays.
 

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
30,142
13,841
Cheshire CT
Not if one is on a 13v and the other on a 18v channel/transponder.

Shouldn't it still look the same, good or bad, on all displays? If channel 8 is carried on the 13v, it's that way on all them.
 
Status
Please reply by conversation.

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top