lost some channels on 942

W

wazzup

Thread Starter
Member
Dec 7, 2003
10
0
I've lost some channels for a few days now.
When I check the signal meter for the corresponding TP, I get 90+ on tuner 1 but tuner 2 says wrong sat sometimes. I have a DP plus separator so signal comes over a single cable.
If I let the receiver on some channels , they may eventually come in after few minutes but not always. Channel will stay on as long as I don't switch to another channel once the receiver locks in.
I left the receiver physically off overnight and this morning I was able to get more channels than yesterday but still had the same issue on some.

I have a dishpro plus twin for 110 and 119 and a dishpro single for 61.5 (connected to the dp twin)

I would think that the dish is properly aligned since tuner1 gets strong signal.
Is it the LNB switch dying, the receiver or maybe the DP separator?

Any idea?

Thanks
 
G

garys

SatelliteGuys Master
What channels are missing. the remander of the HD mpeg2 channels are due to be changed over to mpeg4. Not sure when this is happening. Most likely it is a software glitch. Rebooting the receiver usually brings the channels back.
 
W

wazzup

Thread Starter
Member
Dec 7, 2003
10
0
It is most channels that are on odd TPs like 172 for example.
When I go in the signal meter menu, it is having a hard time picking signal for odd TPs.
But the weird part is that if I check for example TP 12 on 110 , I get 90+ and a lock for tuner 1 but switching to tuner 2, I get wrong sat 119.
 
N

nomad_10002

Member
Dec 2, 2005
10
0
My 942 started o do that.I couldnt change channels or I would loose the signal.MY other receiver was working fine while my 942 would loose signal. Thats when i went 2 a722.Probably the 942 life was coming to a end.
 
G

garys

SatelliteGuys Master
It is most channels that are on odd TPs like 172 for example.
When I go in the signal meter menu, it is having a hard time picking signal for odd TPs.
But the weird part is that if I check for example TP 12 on 110 , I get 90+ and a lock for tuner 1 but switching to tuner 2, I get wrong sat 119.

Either your dish needs a slight tweak or there is something blocking part of your signal.
 

Similar threads

J
Replies
3
Views
2K
MattG@DISH
MattG@DISH
J
Replies
5
Views
2K
Jared Twomey
J
B
Replies
10
Views
2K
billinmidmich
B
L
Replies
9
Views
1K
Larrykay
L
L
Replies
22
Views
3K
ScottChez
ScottChez

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top