Signal issue

Yragha

Yragha

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jan 24, 2006
594
144
Had Dish for 3 months and no issues til today and randomly I'm getting "Satellite signal is lost, signal acquisition is in progress".

Well, usually during rain it will bring up a bar and show the progress. Today all it's showing is the channel, satellite 110 and spotbeam 4.

It does nothing else. Now, I can switch to another channel and the channel is recaptured but this is getting annoying. Anyone have any suggestions?

Thanks.
 
Dah-Henny

Dah-Henny

SatelliteGuys Pro
May 12, 2007
3,666
346
Boone, North Carolina
Yes...if you have an OTA antenna hooked up to the receiver, tune to a channel that has a strong, consistent signal, then tune to whichever channel that you want to watch. If this is your scenario, it's a bug in the system.
 
Yragha

Yragha

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jan 24, 2006
594
144
bug in my 722k or just in general? Should I give Dish a call in the morning?
 
Dah-Henny

Dah-Henny

SatelliteGuys Pro
May 12, 2007
3,666
346
Boone, North Carolina
Nah, don't call. When the last OTA signal tuned to has a fluctuation in signal, even when tuned to a sat channel, it causes the sat signal to be disrupted as well. The only cure at the moment to to tune to a strong OTA before watching sat channels.

edit: lots of folks here are having that issue
 
Yragha

Yragha

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jan 24, 2006
594
144
Appreciate the input.

I'm gonna see how it acts today, just seems odd that it's been flawless and now something is happening. I could understand if this occurred right out of the box and didn't just start yesterday.
 

Similar threads

D
Replies
6
Views
1K
djmeaney
D
D
Replies
6
Views
786
Dish Sub 2015
Dish Sub 2015
LoTech
Replies
10
Views
2K
LoTech
LoTech
billowens
Replies
2
Views
536
billowens
billowens
sclaws
Replies
8
Views
7K
sclaws
sclaws
Top