Wally with Pathfinder X2 loses signal at night

wdavis9

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Jan 26, 2013
60
6
meridian, ms
My Wally and pathfinder x2 has great signal strength all day but at night but when I cut off my receiver the next morning I get a “complete loss of signal “ screen. I have to rescan to get service again. Help please.


Sent from my iPhone using SatelliteGuys mobile app
 

NYDutch

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Dec 28, 2013
2,289
2,998
Where our wheels go
Just turning off with remote.

Sent from my iPhone using SatelliteGuys mobile app
Ok, that's not the issue then... The only thing I can think of off hand is that the voltage to the X2 is dropping below the ~14 volt required minimum when the Wally goes into standby. Do you have a volt meter you can use to check it? A work around might be to leave the Wally on and just turn off the TV at night. I don't know if the Wally has an idle time out or not.
 
  • Like
Reactions: charlesrshell

wdavis9

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Jan 26, 2013
60
6
meridian, ms
Tried leaving it on last night. Same thing happened had to rescan this morning. Maybe like you said voltage issue when Wally goes to standby. How would you check voltage to Pathfinder?


Sent from my iPhone using SatelliteGuys mobile app
 

NYDutch

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Dec 28, 2013
2,289
2,998
Where our wheels go
Tried leaving it on last night. Same thing happened had to rescan this morning. Maybe like you said voltage issue when Wally goes to standby. How would you check voltage to Pathfinder?

Sent from my iPhone using SatelliteGuys mobile app
Carefully check the output voltage from the Wally at the coax with it disconnected at the X2. Turning the Wally off with the remote puts it in standby, so check with it both off and on. It should read close to 19 volts when on, but it could be the Wally shuts off the output in standby. I don't have a Wally, so I can't check that.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 1, Members: 0, Guests: 1)

Top