Hopper 3 - HDMI inputs

grc

grc

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Oct 5, 2019
198
264
USA
I have two HDMI devices connected to my TCL TV. Both work okay. However, when I use the second HDMI device and try to return to the Hopper 3 (latest software download) it is sluggish or non-responsive, giving the 0 of 0 turners in use error. The only "fix" is to reboot the Hopper 3. Then, all is well until I go back to my second device, watch something, and then try to return to the Hopper 3 - again, it has to be rebooted.

Having said that, once in a while the switch over goes okay, but that is rare.

Does anyone else experience this? Even better, does anyone have a fix?
 
bookworm370

bookworm370

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Jul 11, 2009
1,025
677
Columbus, Ohio
How are you getting the Hopper HDMI output to your TV? Through a spliter or an AVR receiver?
 
Jim5506

Jim5506

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Oct 19, 2004
7,783
2,728
Lubbock, Texas
Have you tried just unplugging and reconnecting the HDMI cable to the TV?
 
HobbyTalk

HobbyTalk

SatelliteGuys Pro
Sep 4, 2007
434
206
SW Florida
There seems to be a number of reports from owners of TCL TVs that are having various problems with the Hopper. Since I'm not seeing other common issues with other brands my guess it that TLC is doing something a little different that is causing the hiccups.

Have you tried updating the firmware on the TV?
 
Scott Greczkowski

Scott Greczkowski

Welcome HOME to SatelliteGuys!
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Sep 7, 2003
101,128
21,408
Newington, CT
I have two series 6 TCL’s and am not having any issues.


Sent from my iPhone using SatelliteGuys
 
  • Like
Reactions: syphix

Similar threads

Mister Coke
Replies
2
Views
261
TheKrell
navy8ball
Replies
3
Views
299
thomasjk
T
Peter Parker
Replies
25
Views
1K
Peter Parker
Peter Parker
M
Replies
12
Views
640
MuckDuck
M
navy8ball
Replies
7
Views
598
navy8ball
navy8ball
Top