hopper3 and av receiver problem

H

HDdude24

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Jul 19, 2006
85
3
For some reason i'm not receiving audio anymore from the hopper I checked all the settings and everything looks fine. Can it be a software bug?
 
Bobby

Bobby

Publican
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Sep 7, 2003
64,209
17,261
Rohnert Park, CA
For some reason i'm not receiving audio anymore from the hopper I checked all the settings and everything looks fine. Can it be a software bug?
If it were a software bug there would be tons of people complaining about the issue. There aren't so I'd say it isn't a software bug.

Now, tell us about your setup. We know you have a Hopper 3 and we know you have an AVR. How do you have them connected together? Have you checked that everything, wire wise, is seated properly? Unplug each end and reinsert them. Have you tried to replace the cable? They do sometimes fail.
 
H

HDdude24

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Jul 19, 2006
85
3
If it were a software bug there would be tons of people complaining about the issue. There aren't so I'd say it isn't a software bug.

Now, tell us about your setup. We know you have a Hopper 3 and we know you have an AVR. How do you have them connected together? Have you checked that everything, wire wise, is seated properly? Unplug each end and reinsert them. Have you tried to replace the cable? They do sometimes fail.
i'm going to run the settings again see what happens
 
DWS44

DWS44

SatelliteGuys Master
Supporting Founder
Apr 14, 2004
7,408
4,613
Rock Hill, SC
Just a sanity check, but have you already tried unplugging power from the H3 for a couple minutes, then powering it back up?
 
KAB

KAB

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Sep 20, 2005
20,833
4,170
Fishers, IN
. Have you tried to replace the cable? They do sometimes fail.
Indeed they do. A few weeks ago I thought older Roku had gone bad, NOPE. The HDMI cable did.
 
navychop

navychop

Member of the Month - July 2014!
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Jul 20, 2005
54,292
19,567
Northern VA
Connect directly to the TV and see if you get sound. Remember to turn TV speakers back on first.
 

Similar threads

oldford
Replies
7
Views
867
oldford
oldford
rcwilcox
Replies
9
Views
14K
Drone35
Drone35
C
Replies
6
Views
2K
Centex
C
flody1
Replies
69
Views
7K
Foxbat
Foxbat
Top