I HATE Google Assistant

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by blackjackmark, Aug 14, 2019.

  1. blackjackmark

    blackjackmark Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Posts:
    302
    Likes Received:
    36
    Location:
    Central IL
    Really upset that the Google Assistant has replaced the former voice search. I searched for “Flipping Exes” and was offered directions to a business in Carmel Indiana, and got zero results for any tv shows.

    So this “enhancement” now forces me to say “TV show” every time I search. I know it’s first world problems, but it worked great before and now it doesn’t.

    There’s no way to disable it. At a minimum, they need to offer the option to only search for TV shows.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. DISH Support

    DISH Support OFFICIAL DISH SUPPORT Staff Member DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Posts:
    208
    Likes Received:
    308
    Hi there, blackjackmark! We are always looking for ways to improve our features and we value your feedback! One thing that might work better for you when using the Google Assistant voice search is to add "On DISH" after the name of the program. Our Tech Ops team is looking into the unexpected results that you are getting (like directions!) to see what could be causing that. If you find any other issues with the new Google Assistant feature, please feel free to reach out to our Tech Support team directly at Direct Chat. - Megan G.
     
    D. Manley and charlesrshell like this.
  3. peggy97850

    peggy97850 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    574
    Likes Received:
    209
    Location:
    Western US
    According to other Dish site it can be disabled by removing permissions - but then looks like you have no voice search.

    "To disable this feature press and hold the mic button, then say "Stop sending data". This should disable all voice features. If you do press the mic button again afterwards there should be an option listed to disable voice that you can choose."
     
  4. Russ8594

    Russ8594 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Posts:
    3
    Likes Received:
    3
    Location:
    Oregon
    I got the google assistant update on my H3. I asked it for the weather forecast, so it muted the tv audio and told me the weather, but after it was done it never turned the tv audio back on. The only way to restore audio is to power down the H3 a few minutes until the green light goes out then power up again. I guess it still has a few kinks to work out.
     
  5. peggy97850

    peggy97850 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    574
    Likes Received:
    209
    Location:
    Western US
    Mine is working better now that it's been active for a few weeks. Set up neighbors today & theirs has glitches too so I think time will help work out the kinks. Remember, it's Dish software - always works better after a few days. ☺️
     
    JSheridan likes this.
  6. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    5,238
    Likes Received:
    8,602
    Location:
    Pekin, IL
    When I asked mine, it just showed a pop-up on screen with the Weather info.....
     
  7. Partysox

    Partysox SatelliteGuys Pro Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Posts:
    1,866
    Likes Received:
    810
    Location:
    N central Indiana
    Try turning off Dolby Digital then ask todays weather.
     
    SandFarmer likes this.
  8. glynnp

    glynnp SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Posts:
    367
    Likes Received:
    676
    Location:
    Washington State
    The old school weather app on my phone works flawlessly.

    I tried it while watching tv and it worked ! :eeek
     
  9. odbrv

    odbrv SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Nov 21, 2004
    Posts:
    935
    Likes Received:
    217
    Location:
    Lubbock, Tx
    Using my 54 remote I use GA to get the Dish apps to come up. I have to be careful to says Dish Apps. Many times the GA hears Dish App and I get on Demand stuff. I am not a fan yet. I might go back to the 40 remote and just push the blue button.
     
  10. jerryez

    jerryez Supporting Founder Supporting Founder

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    4,258
    Likes Received:
    719
    Location:
    Pensacola,FL
    I haven't got over how useless Alexa is to try the Google voice. Also do not use my 54 remote, but Love my Harmony 650.
     
  11. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,399
    Likes Received:
    12,365
    Location:
    Northern VA
    I gather you mean Alexa doesn’t do much for Hopper control.

    We certainly find Alexa very useful for other things.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
    SandFarmer, DWS44 and charlesrshell like this.
  12. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    5,238
    Likes Received:
    8,602
    Location:
    Pekin, IL
    Turn off Dolby Digital??? Blasphemy!!!!!!!
     
    SandFarmer and edisonprime like this.
  13. DISH Support

    DISH Support OFFICIAL DISH SUPPORT Staff Member DISH DIRT TEAM!

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Posts:
    208
    Likes Received:
    308

    If you are not enjoying the Google Assistant integration to the voice remote, you can use just the regular voice commands by not logging into your Google account. You do still need to accept Google's terms and conditions to use the voice feature.

    -Rosita L
     
    charlesrshell likes this.
  14. Zorlac

    Zorlac SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Posts:
    86
    Likes Received:
    7
    Location:
    Iowa
    The old voice search system was pretty good, now its useless. No way Im using Google (I don't use gmail or any of their services). My Hopper 3 gets more and more useless each month it seems. Dish can't find the time or effort to make Netflix or Youtube actually *work* on their devices, but they can find the time and effort to pull this crap. What a joke.

    1 more year and Im out of my contract and Im done with Dish and going cordless. I spend more time with Roku anyway so I won't be missing much anyway. Thanks for nothing Dish.
     
  15. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    5,238
    Likes Received:
    8,602
    Location:
    Pekin, IL
    Do you blame Chevy if your Pioneer Stereo stops working in your car? Dish doesn't "build" the Netflix and Youtube apps. Netflix and Youtube do
     
  16. SandFarmer

    SandFarmer SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Posts:
    999
    Likes Received:
    310
    Location:
    The Beach.
    No matter what I ask for, I get recommendations for videos on Youtube and nothing on dish (new logo). Got a series of Porn suggestions one day. She does have a nice British accent though . . .
     
  17. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    5,238
    Likes Received:
    8,602
    Location:
    Pekin, IL
    Yours talks?? I just searched for Buffalo Bills. I had to ask it 5 times before it got it right, but it brought up Buffalo Bills as a result that I Selected to see when the last 2 preseason games are on
     
  18. ChadT41

    ChadT41 THE BEST THERE HAS EVER BEEN

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Posts:
    10,356
    Likes Received:
    3,809
    Location:
    Mesa, Az
    When the voice remote launched, it sucked... pretty much a lot of the extras at launch sucked(Carbon UI)... give it time, and it will work great. Let it adapt to the people. It is a growth, but it’s needs time to develop.
     
    peggy97850 likes this.
  19. SandFarmer

    SandFarmer SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Posts:
    999
    Likes Received:
    310
    Location:
    The Beach.
    One thing is that it's connected to my Online Account, that were the British voice comes from since I was trying to make Alexa pissed. So a lot of what it does is probably based on your personal Google account and what info is in it.

    I thought I'd do a video to show you and in prepping for it, all kinds weird stuff happened. First time it cut off the program audio as it does when it's going to talk. I got Youtube suggestion, no dish. But no talking and could only break the silence by pressing the "Back" button. I tried the topic and got text listings that I couldn't do anything with for local Lawn Services. Used the Words "Lawn Care". Tried it again and got the same thing. Again, got Youtube videos and she said after a long pause: "Here's what I found on Youtube".

    So just trying to set up a sample it proved very inconsistent. Thought I'd try the "Refer a Friend" they do on TV and get an instant return. After a long, long while I got the RaF page. I tried right after the update to "RaF" and nothing would come up. This is just plain dish ("NutZ!").
     
    Classicrun and HipKat like this.
  20. Zorlac

    Zorlac SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Posts:
    86
    Likes Received:
    7
    Location:
    Iowa
    If Dish cant offer a proper working Youtube/Netflix app then they shouldn't bother advertising it in the first place. So yes, I will blame Dish for promises it cant keep. Its been just over a year since I "upgraded" to a Hopper 3 and its app capabilities suck. Im better off with a Roku/Apple TV at this point, and with my NAS I'll torrent the rest. The voice app worked fine for me, but Im not going to create a new account or agree to any Google this or that nonsense. Dish/Google can get f**ked with that frankly. Like I said 1 more year and Im out. 15 years with Dish at this point, and frankly upgrading to Hopper 3 from my 722k was a bad call on my part.
     

Separate names with a comma.

More...