Loud High Pitched Noise on H3.

RadioChuck

Thread Starter
Member
Dec 9, 2016
14
2
Phoenix, AZ
For the past several days I have been noticing that while performing certain functions such as pause, slow motion, and other DVR related functions, I occasionally get a very loud high-pitched noise.

I have tried rebooting the H3, to no avail. Wondering if anyone else has experienced this.

H3 SW ver U507. Sony Bravia 4K TV.
 

RadioChuck

Thread Starter
Member
Dec 9, 2016
14
2
Phoenix, AZ
It’s coming from the speakers, not the H3 box itself. Have had the same setup for a couple of years. This just started. I may have to call. I always dread that.
 

RadioChuck

Thread Starter
Member
Dec 9, 2016
14
2
Phoenix, AZ
It’s pretty consistent for me if I try and slo mo. Otherwise it’s kind of hit and miss, but often startling since it tends to be a bit louder than the program audio.
 

crodrules

The Happy Pessimist
Pub Member / Supporter
Jun 14, 2014
6,259
4,693
North Central Ohio
It’s coming from the speakers, not the H3 box itself. Have had the same setup for a couple of years. This just started. I may have to call. I always dread that.
My sister had the same problem many years ago with a Directv DVR. She even had them replace it more than once, and the problem continued. When she told me about the problem, I suggested that maybe her audio cables needed to be replaced. She took my advice, and she did not have the problem again after that.
 
  • Like
Reactions: charlesrshell

Cheddar_Head

SatelliteGuys Pro
Feb 13, 2008
579
751
Colorado Springs
For the past several days I have been noticing that while performing certain functions such as pause, slow motion, and other DVR related functions, I occasionally get a very loud high-pitched noise.

I have tried rebooting the H3, to no avail. Wondering if anyone else has experienced this.

H3 SW ver U507. Sony Bravia 4K TV.
Did you recently install the Nougat update for the Android SmartTV functions?
Over on AVS Forums a lot of people are complaining about getting these strange noises with their Hopper3 after the upgrade. Sony has acknowledged the issue.
 
  • Like
Reactions: dweber

dweber

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Jul 29, 2005
981
1,003
Plain City, OH
I think the sound is being caused by the latest Sony update (PKG6.2818.0075NAA). The problem started after the Sony update. I get the high pitched noise when I resume from a pause on my Sony XBR-65X900E connected to my Family Room Hopper3. I don’t have the sound problem on my Living Room Hopper3 which is connected to my Sony KDL-55W700B.
 

RadioChuck

Thread Starter
Member
Dec 9, 2016
14
2
Phoenix, AZ
I think the sound is being caused by the latest Sony update (PKG6.2818.0075NAA).
I think you’re right. I had forgotten that I did get a Sony update last week. That’s got to be it. I don’t know how good Sony is about fixing issues like this, but I can see this being a “forever” issue.
 

crodrules

The Happy Pessimist
Pub Member / Supporter
Jun 14, 2014
6,259
4,693
North Central Ohio
Interesting. It’s an HDMI connection, though.
Audio problems can happen with HDMI. I posted, in another thread, about audio problems that I have experienced with an HDMI connection directly to the TV. I am somewhat inclined to believe that it is more likely a problem with your TV, though. All of the problems that I posted about were also on a Sony TV.
 

rcpandr

SatelliteGuys Pro
Lifetime Supporter
Jun 14, 2006
178
54
Rochelle, IL
Same here on my Sony XBR-75X900E that was just updated last week. Hopper 3 to audio receiver plays OK. Hopper 3 to TV to audio receiver and Hopper 3 to TV has the loud high pitched noise. Has to be the Sony update.

Just checked and it seems to only make the noise on HD channels and not SD channels.
 
Last edited:

dweber

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Jul 29, 2005
981
1,003
Plain City, OH
It is definitely the Sony update. I get the same high pitched tone when pausing and resuming a movie on my PS3 which is also connected.
 
  • Like
Reactions: JS_racer

fuzzy

Supporting Founder
Supporting Founder
Jul 26, 2004
282
65
charlottsville,va
For the past several days I have been noticing that while performing certain functions such as pause, slow motion, and other DVR related functions, I occasionally get a very loud high-pitched noise.

I have tried rebooting the H3, to no avail. Wondering if anyone else has experienced this.

H3 SW ver U507. Sony Bravia 4K TV.
its your sony tv with the new update:mad:
 

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top