AZBOX MiniME SG6100

danleeper80

Well-Known SatelliteGuys Member
May 7, 2013
31
1
Northeast PA
Hi all,
I got an azbox Minime NA Edition I've recently decided to connect it to my motor using USALS. I'ev entered the my coordinates and the motor works as expected but I'm getting aimed at the wrong sat. There's a few more settings such as move on 18V and Motor moving speed. I have the 18V enabled and the motor moving speed at default. I'm assuming I have a setting wrong anyone know what the SG6100 should be set as?
 

danleeper80

Well-Known SatelliteGuys Member
May 7, 2013
31
1
Northeast PA
Guess there's no solution... Guess I'll need to connect the Manhattan rs1933 somewhere and just control it via remote extenders.

Posted Via The FREE SatelliteGuys Reader App!
 

KE4EST

SatelliteGuys Is My Second Home
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Lifetime Supporter
Aug 9, 2004
26,142
6,378
EM75xb
I would help if I could, but I do not own that receiver. Interesting that the guy that sells that receiver has read this but not responded.
 

pwrsurge

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Aug 7, 2007
919
30
Canada
Hi all,
I got an azbox Minime NA Edition I've recently decided to connect it to my motor using USALS. I'ev entered the my coordinates and the motor works as expected but I'm getting aimed at the wrong sat. There's a few more settings such as move on 18V and Motor moving speed. I have the 18V enabled and the motor moving speed at default. I'm assuming I have a setting wrong anyone know what the SG6100 should be set as?

On an existing properly aligned motorized system, if the motor moves when using USALS but to the wrong position then you need to issue the "Goto reference" command from the receiver's motor settings menu in order to move the motor to its center 0 position and recalibrate it.

When changing to a different receiver on an existing motorized USALS system, one should always first move the dish to reference 0 position before unplugging the existing receiver in order to ensure the new receiver remains synchronized with the motor. This is normally not an issue when first installing a USALS motor at it comes calibrated to 0 position from the factory.
 
Last edited:

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top