MPEG 2 HD channel problems on HR20-700

Status
Please reply by conversation.
LOBO2999

LOBO2999

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 1, 2004
823
0
Cumming, GA
I have had the HR20-700 for 14 months and the whole time, I have had loud popping noise's and crackling every few seconds to were they are unwatchable, but no problems on the MPEG4 or any SD channels, I have been back an forth with D on this an they cant figure out what it is , They never offer to send out a tech but did offer to replace the box and that was just recently , I declinde becasue I dont want another box that might do the same thing . I dont have this problem on the 2 HD Tivos on the same channels. I have ordered 2 B-Band Converter BBC's to replace the ones on there to see if that changes anything. Has anyone else had this problem and if so how did you fix it?

Thanks!
 
C

ClemSole

SatelliteGuys Pro
Dec 16, 2004
362
11
Tenino, Wa
We have one HR20-700 and one HR21-700 and have not had any popping noise's on the audio on either unit.
 
Jimbo

Jimbo

SatelliteGuys Master
Lifetime Supporter
Jul 14, 2005
65,706
5,213
NW Ohio - Buckeye Country
I have had the HR20-700 for 14 months and the whole time, I have had loud popping noise's and crackling every few seconds to were they are unwatchable, but no problems on the MPEG4 or any SD channels, I have been back an forth with D on this an they cant figure out what it is , They never offer to send out a tech but did offer to replace the box and that was just recently , I declinde becasue I dont want another box that might do the same thing . I dont have this problem on the 2 HD Tivos on the same channels. I have ordered 2 B-Band Converter BBC's to replace the ones on there to see if that changes anything. Has anyone else had this problem and if so how did you fix it?

Thanks!

You should have had them send you a new one... they would more than likely have a tech bring one out to you and you could diagnose it with him.
You didn't say, but I'm presuming that you are connected directly to your TV and not thru an audio system.
If you are using one type of connection, try another one, swap from Component to HDMI if it's an option, or vice versa and see if your problem goes away or not and go from there.

Jimbo
 
LOBO2999

LOBO2999

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 1, 2004
823
0
Cumming, GA
I have it directly to the Tv and have tried it on 3 different tv's, all connected 3 different ways. Still the same, I am going to see if anything changes when I get the BBC's , if it does'nt I will call D and have them send me another receiver.
 
hancox

hancox

Pub Member / UConnaholic
Supporting Founder
Nov 23, 2003
3,588
64
Monroe, CT
Wild guess - 119 LOS issue? I'm having one now, due to a lilac tree that's growing like a weed. This could selectively impact MPEG2 HD, and not most SD and MPEG4 HD
 
LOBO2999

LOBO2999

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 1, 2004
823
0
Cumming, GA
Single on
101 I get 97 on both tuners
110- I get 90
119- I get 99
103c I get 94
Is one if these numbers to low and could be causing it?
 
hancox

hancox

Pub Member / UConnaholic
Supporting Founder
Nov 23, 2003
3,588
64
Monroe, CT
No, those look quite good.

When you say "directly to the tv" how so? This could be a byproduct of bad DD audio translation.

Have you tried setting the audio to PCM?
 
LOBO2999

LOBO2999

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 1, 2004
823
0
Cumming, GA
Yeah I tired PCM , no matter what, its the same channels 71,72,73,75,76,79 I dont have 74 or 78 . Are any of those channels in MPEG 4 yet? I thought 209 was espn 2 HD and it was MPEG 4 but I still get the loud popping from that channels to . I ordered the bbc's 2 weeks ago but havent gotten them , I hope they fix it , if not I will have to get another receiver.
 
raoul5788

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
31,572
15,518
Cheshire CT
Yeah I tired PCM , no matter what, its the same channels 71,72,73,75,76,79 I dont have 74 or 78 . Are any of those channels in MPEG 4 yet? I thought 209 was espn 2 HD and it was MPEG 4 but I still get the loud popping from that channels to . I ordered the bbc's 2 weeks ago but havent gotten them , I hope they fix it , if not I will have to get another receiver.

ESPN and ESPN2 are still mpeg2. Only ESPN News is mpeg4.
 
Jimbo

Jimbo

SatelliteGuys Master
Lifetime Supporter
Jul 14, 2005
65,706
5,213
NW Ohio - Buckeye Country
Lobo,
Are you by chance connected via HDMI cables ?

If so, try Component and see if that helps any, way back in the beginning, there were alot of HDMI issues causing trouble.

Jimbo
 
LOBO2999

LOBO2999

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 1, 2004
823
0
Cumming, GA
I have tired them all HDMI , component, even s video and I still get the same noise .
 
Status
Please reply by conversation.

Similar threads

R
Replies
2
Views
1K
redmaxx
R
cjd2404
Replies
0
Views
926
cjd2404
cjd2404
I
Replies
4
Views
2K
tdogg
T
S
Replies
10
Views
2K
Jimbo
Jimbo
Burbon
Replies
1
Views
4K
cal87
C

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top