New update on hopper3 u540

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by bluegras, Sep 25, 2019.

  1. cosmo_kramer

    cosmo_kramer Master of my Domain

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Posts:
    17,759
    Likes Received:
    10,663
    Location:
    41.605N, -72.879W
    Only if you don't plug it back in again.... ;)
     
  2. thomasjk

    thomasjk SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 10, 2006
    Posts:
    2,097
    Likes Received:
    429
    Location:
    Charlotte, NC
    Yes. Pulling the plug is a hard reset. Resetting the Hopper using the red button is soft reset and may also solve the problem.

    Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
     
    JSheridan and charlesrshell like this.
  3. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    435
    Likes Received:
    309
    Location:
    Lincoln, Nebraska
    I’m going to hire you as my Latex Salesman!
     
    DWS44, cosmo_kramer and charlesrshell like this.
  4. DJ Lon

    DJ Lon SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Posts:
    294
    Likes Received:
    272
    Location:
    Phoenix, AZ
    Of course
     
  5. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    435
    Likes Received:
    309
    Location:
    Lincoln, Nebraska
    Seriously, Do both methods do the same?
     
  6. glynnp

    glynnp SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Posts:
    486
    Likes Received:
    873
    Location:
    Washington State
    Pulling the plug will "zero out" the box and all components will power up to their expected state as
    designed by engineers. Soft reset doesn't do that. Power reset will fix some problems that soft reset
    can't but it isn't the silver bullet to fix everything. If you do a power reset you won't have to answer the
    question "did you do a power reset"?
     
  7. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    435
    Likes Received:
    309
    Location:
    Lincoln, Nebraska
    Will try the unplugging, where the box is located is a pain in the butt but maybe that’s what’s causing my guide problems.
     
    charlesrshell likes this.
  8. glynnp

    glynnp SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Posts:
    486
    Likes Received:
    873
    Location:
    Washington State
    My guide does that too, but it isn't ruining my life.
     
  9. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    435
    Likes Received:
    309
    Location:
    Lincoln, Nebraska
    Not sure how it could ruin anybody’s life??

    We all pay DI$H for a reason.

    GBR!
     
  10. glynnp

    glynnp SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Posts:
    486
    Likes Received:
    873
    Location:
    Washington State
    I pay DISH so my money won't find it's way to Claude's wallet.
     
    HipKat, navychop and Bobby like this.
  11. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    5,596
    Likes Received:
    9,264
    Location:
    Pekin, IL
    I like your sarcastic sense of humor, Glynn. You make me lol, often
     
    glynnp and charlesrshell like this.

Separate names with a comma.

More...