OTA Breakup Problem

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by wdavis9, Jan 4, 2018.

  1. wdavis9

    wdavis9 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Posts:
    59
    Likes Received:
    6
    Location:
    meridian, ms
    Has anyone found a solution to the picture pixelation and sound breakup on recordings made on OTA channels on the HWS. I have tried everything that has been posted on this forum. Nothing has worked.
     
  2. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,707
    Likes Received:
    12,707
    Location:
    Northern VA
    I did a perfect fix.




    I bought a CM DVR+. Two, actually.
     
    charlesrshell likes this.
  3. charlesrshell

    charlesrshell SatelliteGuys Crazy Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    8,323
    Likes Received:
    3,164
    Location:
    O'Fallon, IL 62269
    LOL navychop. When are you going to get your Hopper 3 out of the closet! :shh
     
  4. jgags6

    jgags6 Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Posts:
    1,069
    Likes Received:
    23
    Location:
    Rockford,IL
    I'm still having breakup problems on my Hopper 3 along with all the connected Joeys and 4k Joey.... nothing to do about it except wait for a software update and hope it gets fixed.
     
  5. OrangeandBlue33

    OrangeandBlue33 SatelliteGuys Family

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Posts:
    100
    Likes Received:
    10
    Same here. I would probably watch more of the local subchannels, but the audio dropouts are way too distracting. Don't know what else to do. <shrug>
     
    Jon J likes this.
  6. Jon J

    Jon J SatelliteGuys Pro Lifetime Supporter

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Posts:
    393
    Likes Received:
    240
    Location:
    Music City, USA
    Back in November I heard a rumor that the problem for H3s would be solved by a software release in "mid-December". I thought maybe 506 would do that but no joy. Some have received U507 (not me) but I've seen no comments that it has helped. Fingers still crossed.
     
  7. dweber

    dweber SatelliteGuys Pro Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    778
    Likes Received:
    728
    Location:
    Plain City, OH
    OTA seems to work ok on both of my Hopper3 receivers but my Joey 2 still has problems with watching live OTA. I have not done any recording from OTA so I can't comment on OTA recordings.
     
  8. jgags6

    jgags6 Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Posts:
    1,069
    Likes Received:
    23
    Location:
    Rockford,IL
    I was thinking that maybe it was my single OTA adapter, but I can't seem to find the Dual OTA Adapter on the Dish website anymore. Anyone have any ideas where I can find one?
     
  9. dweber

    dweber SatelliteGuys Pro Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    778
    Likes Received:
    728
    Location:
    Plain City, OH
    Dish Depot has the new dual tuner for $59.99. The new dual tuner is not as sensitive as the old single tuner and runs hot.
     
    MikeD-C05 likes this.
  10. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    8,406
    Likes Received:
    9,064
    Location:
    USA
    Yup, but it works. :)
     
    Cypresstree and charlesrshell like this.
  11. bnewt

    bnewt SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 6, 2003
    Posts:
    1,130
    Likes Received:
    198
    Location:
    Shepherdsville, Ky
    I have the HWS with the old single tuner dongle. Seems to work ok on the hopper, but my wireless joey has problems
     
  12. ekilgus

    ekilgus SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Posts:
    1,025
    Likes Received:
    541
    Location:
    Southeast US
    I switched back to the single tuner dongle in the hopes of eliminating the pixilation and sound dropouts. It was a futile effort.
    There were zero OTA problems with my HWS prior to the CUI.
     
    Cypresstree and navychop like this.
  13. MikeD-C05

    MikeD-C05 Pub Member / Supporter Pub Member / Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    24,990
    Likes Received:
    13,648
    Location:
    Nederland , Texas
    I can attest to the new dongle running hot. Got one yesterday from Dishdepot and it was blazing hot on my new Wally causing freezes and reboots. My older dual tuner ota dongle was much cooler but they looked the same. Waiting for a replacement for the bad one now.
     
    charlesrshell likes this.
  14. ekilgus

    ekilgus SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Posts:
    1,025
    Likes Received:
    541
    Location:
    Southeast US
    There's a dual tuner dongle 2.0?
     
  15. MikeD-C05

    MikeD-C05 Pub Member / Supporter Pub Member / Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    24,990
    Likes Received:
    13,648
    Location:
    Nederland , Texas
    . There was a single tuner dongle, and now a dual ota dongle. There isn’t a 2.0 that I know of . I had a dual dongle on my Hopper 3 and I bought another one with the purchase of the Wally . Sorry if it was confusing.
     
    charlesrshell likes this.
  16. jscud

    jscud SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Posts:
    303
    Likes Received:
    34
    Location:
    Central NH
    My HWS with the single tuner dongle updated to U242 and the pixelation problem is still here, but sort of.... OTA on the Hopper does not pixelate anymore, but the pixelation still happens on the Joeys and DishAnywhere app. However if I tune the Hopper to that same OTA station and share all is well on everything.
     
  17. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,707
    Likes Received:
    12,707
    Location:
    Northern VA
    I get locals pixelation as provided from the satellite. I have a separate OTA setup that also shows some pixelation. This makes me wonder if Dish is actually using an OTA antenna around here. Hard to believe.
     
    charlesrshell likes this.
  18. crodrules

    crodrules The Happy Pessimist

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    4,558
    Likes Received:
    3,369
    Location:
    North Central Ohio
    Sure, here you go:

    I posted an Amazon link. Those who are using ad-blockers may need to disable them to be able to see the link.
     
  19. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,707
    Likes Received:
    12,707
    Location:
    Northern VA
    Keep in mind, on the Reader app such links appear as “Unsupported video.”
     
  20. ekilgus

    ekilgus SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Posts:
    1,025
    Likes Received:
    541
    Location:
    Southeast US
    I got my dual tuner dongle as soon as I got the U242 update. The dongle has no reference to Dish on it. The image of the dual tuner dongle currently being sold at Dish Depot clearly shows "Dish" on it, which is why I speculated there was perhaps a later version. One that might have addressed the heat and sensitivity issues.
     
    MikeD-C05 likes this.

Separate names with a comma.

More...