OTA over MoCA after Carbon update

W

wonko

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jun 12, 2007
205
1
I'm having problems viewing OTA channels (from the Hopper OTA adapter) on my Joeys over a coax MoCA connection. I'm getting lots of artifacts and audio drops. This seems to have started after all the devices got the update to the Carbon UI. Before that I had no issues for years. All the MoCA connections show strong in the settings screen.

Has anyone else seen this? Any suggestions? Thanks.
 
jscud

jscud

SatelliteGuys Pro
Dec 25, 2005
310
42
Central NH
Yes. I have a HWS and Joey 4K. But my problem started about two months ago with the update of U237. The breaking up comes and goes even on OTA stations with close to 100% signal strength. I did report it to a DIRT member. You might want to do the same.
 
  • Like
Reactions: ekilgus
W

wonko

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jun 12, 2007
205
1
Thanks for the confirmation. I'm honestly not sure when it started but I know it wasn't happening before the UI update. Did DIRT give you any feedback?
 
P

primetimeguy

SatelliteGuys Pro
Oct 4, 2006
1,003
39
St. Paul, MN
Yep, many people have reported this. A workaround for me is when the Joey has the issue, go to the Hopper and tune to the same Ota channel. Fixes it for me, until the next time it happens.
 
E

ekilgus

SatelliteGuys Pro
Jan 22, 2007
1,182
745
Southeast US
Yep, many people have reported this. A workaround for me is when the Joey has the issue, go to the Hopper and tune to the same Ota channel. Fixes it for me, until the next time it happens.
I've noticed when that happens to me, I switch to an adjacent channel then back again and this seems to fix whatever's wrong. It seems channel switching resets something in the CUI. And yes, my OTA was rock solid for years until the CUI was forced upon me.
 
P

primetimeguy

SatelliteGuys Pro
Oct 4, 2006
1,003
39
St. Paul, MN
I've noticed when that happens to me, I switch to an adjacent channel then back again and this seems to fix whatever's wrong. It seems channel switching resets something in the CUI. And yes, my OTA was rock solid for years until the CUI was forced upon me.
Simply changing the channel doesn't work for me unfortunately, wish it was that easy. Really need a fix as it ruins Ota recordings as well.
 
B

bnewt

SatelliteGuys Pro
Oct 6, 2003
1,238
254
Shepherdsville, Ky
I am now noticing this problem with my HWS & soriginal ota dongle. Very bad when trying to watch the ota channel that was recorded
 

Similar threads

M
Replies
1
Views
1K
Tron2012
Tron2012
L
Replies
4
Views
2K
HipKat
HipKat
K
Replies
7
Views
1K
P

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top