SHAW: can't get ch 400 [horizontal chs?], but get others .....

dean42mvg

Thread Starter
Member
Mar 9, 2012
11
0
usa
i went on seasonal break, but then couldn't get signal on channel 400 when i re-connected.

i can get signal of 86 on channel 299 / 308 etc and a clear picture.
called shaw, they said it was bad multiswitch, because i couldn't get horizontal channels. so i bought a new quad [old style] LNB



still wont work. factory resets, shaw sent hit

i can get signal of 86 on channel 299 and a clear picture. green light. provider 4128 Sat A4

but if i go to channel 400, red light 4128 Sat A4 0 signal

any ideas? lnb.JPG
 

Kynoch

Active SatelliteGuys Member
Sep 1, 2011
24
0
Manitoba
Sounds like you might need to factory reset the receiver then get a fresh hit, might have a bad software download.
 

dean42mvg

Thread Starter
Member
Mar 9, 2012
11
0
usa
no go.

i had unstacked being sent already.

i see via options 64 'authorization status' for ch 400 as US


on channels I GET, it say S
 
Last edited:

dean42mvg

Thread Starter
Member
Mar 9, 2012
11
0
usa
okay, i can unplug the DSR 205 for 5 minutes.

then, turn it on & get TSN [400] for about 3 minutes, then red light / no signal

any thoughts ?
 

dean42mvg

Thread Starter
Member
Mar 9, 2012
11
0
usa
can't edit post #1

here are the actual symptoms:

power cycle DSR205
i can get TSN [400] perfectly for 3 minutes [see strong signal in pics]
sd.jpg
after 3 minutes, the light flashes red / green/ red / green / red
no picture
no signal [no horizontal channels]

then i power cycle DSR205 again
i can get TSN [400] perfectly for 3 minutes
after 3 minutes, the light flashes red / green/ red / green / red
no picture
no signal [no horizontal channels]
 

dean42mvg

Thread Starter
Member
Mar 9, 2012
11
0
usa
Update ....

i broke out my old tripod & moved the dish a few feet and raised it a few feet.


then, i had problems with the receiver's AC adapter and i replaced it using 12V 1000mA, instead of 12V 1.25A

fired up the system, and have had TSN 400 for 30 minutes.

will leave this setup til the morning & if still green continuously, i'll move the dish back, to determine if it is the adapter or location ...
 

dean42mvg

Thread Starter
Member
Mar 9, 2012
11
0
usa
put the dish back in the original location.

still going strong on TSN 400

was a bad AC adapter that powers the DSR205 reciever

jeezus !! that was a TOUGH ONE !!
 

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who Read This Thread (Total Members: 1)

Top