So long to DISH?

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by wlwgampa, Jun 13, 2018.

  1. wlwgampa

    wlwgampa Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Posts:
    105
    Likes Received:
    3
    Location:
    Franklin County, PA
    I’ve been a loyal Dish subscriber for 12 years and I’m really frustrated. I just recently had to do a forced upgrade because our old system was obsolete and the remotes quit working. Since the upgrade I’ve had nothing but trouble. Pixelization in clear skies for no reason. Loss of signal in cloudy skies. Not once did we ever have an issue with the old dish. Really considering going to Directv.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys mobile app
     
  2. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    223
    Likes Received:
    147
    Location:
    Earth
    I'm not a Dish FanBoy but One thing I must say. Dish so far has way fewer problems with rain Snow and signal loss than I had with DTV!
     
    ncted likes this.
  3. comfortably_numb

    comfortably_numb Dogs have owners, cats have staff
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Nov 30, 2011
    Posts:
    4,286
    Likes Received:
    3,643
    Location:
    Missouri/Kansas
    What are your signal levels?
     
  4. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    223
    Likes Received:
    147
    Location:
    Earth
    Satellite Signal status has a green check under all three 119, 110 & 129. is this what ya wanted?
     
  5. comfortably_numb

    comfortably_numb Dogs have owners, cats have staff
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Nov 30, 2011
    Posts:
    4,286
    Likes Received:
    3,643
    Location:
    Missouri/Kansas
    I was asking the OP what his signal
    levels are :)
     
  6. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    223
    Likes Received:
    147
    Location:
    Earth
    I see that now!!!
     
    comfortably_numb likes this.
  7. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014!
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    44,902
    Likes Received:
    9,915
    Location:
    Northern VA
    What was the forced upgrade? From what equipment to what?

    Remotes should not stop working. And new equipment comes with new remotes.
     
    TheKrell, NYDutch, osu1991 and 2 others like this.
  8. DishSubLA

    DishSubLA SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Posts:
    4,803
    Likes Received:
    717
    Yes. DirecTV uses that Ka-band for its high-definition services, while dish uses the more powerful DBS Ku band for all but it's International services. the Ka-band that DirecTV uses was originally allocated for internet by Satellite services, but nearly at the last moment, DirecTV had Boeing change DiecTV Spaceway constellation of satellites from serving internet to providing high-definition video services prior to launch. The only advantage to the Ka-band DirecTV is using is that each transponder is allocated more bandwidth then the DBS transponders. however it performs pretty badly as I hear from a lot of people during inclement weather, but that's why the FCC had allocated that Ka-band for Internet by satellite use because operating at lower than DBS power if a few packets are dropped on the way down, you just request they be resent, so no big deal, but for streaming linear television video, it's a crap shoot during inclement weather because you can't ask for the missing data to be resent.
     
    TheKrell likes this.
  9. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    2,523
    Likes Received:
    3,577
    Location:
    Pekin, IL
    Really need more info, like what equipment do you have now, what did you have before, did the tech repoint/replace the dish or any cabling, etc
     
  10. Tampa8

    Tampa8 I'll Stand Up and Say So
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    15,663
    Likes Received:
    5,028
    Location:
    Tampa/Eastern Ct
    Have the installer return and fix it. I am assuming it was a recent install? I don't think there is anything we are going help with other than to say the dish may need to be pointed better. And he can fix the remotes not working problem.
     
    TheKrell and charlesrshell like this.
  11. LQQK

    LQQK SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    223
    Likes Received:
    147
    Location:
    Earth
    Thanks for the fantastic explanation...I knew something was up with DTV. The signal going Bye-Bye during some of the lightest rains and forget about it during an average to heavy rain...Frustrating living in the midwest and needing local TV weather reports during severe storms (Heavy Rain/Flooding-Hail-Tornados-etc.). Had their techs out more than a few times adjusting/calibrating the Dish and replacing equipment. If they just would've admitted they knew what you just laid on me. I'd of felt better about it, knowing it's to be expected and not a unique problem at my home as they would claim to not be getting complaints in my area of total signal loss!

    That was the #1 reason I left DTV.

    #2 was missed recordings. Some were the result of rain-snow but others__?__. I returned home from a trip and was looking forward to watching the last episode of Sopranos...The last third was not recorded. I eventually was able to record a rerun but by then I knew what had happened despite trying to avoid anyone spoiling it for me. Impossible to do for more than one day nowadays!!!
     
  12. bnewt

    bnewt SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 6, 2003
    Posts:
    1,061
    Likes Received:
    157
    Location:
    Shepherdsville, Ky
    never had DTV, but have a lot more rain fade on EA than I ever did on WA
     
  13. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014!
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    44,902
    Likes Received:
    9,915
    Location:
    Northern VA
    I rarely have rain fade. But then, it doesn’t really rain much here, and when it does, it’s rarely heavy.
     

Separate names with a comma.

More...