1. SatelliteGuys will be OFFLINE for a portion of Saturday!

    Due to system upgrades, SatelliteGuys will be offline for part of Saturday beginning Saturday Morning! While we are offline you will see error messages saying the site is unreachable, this is to be expected! We will be back online as soon as possible! Thank you for your understanding and patience!

    Thanks for being part of SatelliteGuys!
    CLICK THE X IN THE TOP RIGHT CORNER OF THE BOX TO DISMISS THIS MESSAGE
    Dismiss Notice

The guide is messed,,,,,,,,, AGAIN!

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by Radioguy41, Nov 19, 2018.

  1. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Gee that sounds convenient and user friendly. :rolleyes:
    Never understood why there isn't simply a menu selection to force a guide download but then I've only been writing software since 1979 so what do I know.
     
    TheKrell likes this.
  2. lucky86

    lucky86 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    3,941
    Likes Received:
    177
    Location:
    By the sea, in a land called Honalee
    Is your guide information wrong, or is it missing? It is user friendly, as I mentioned. If you have an available tuner and the guide needs an update, you should see that free tuner display "guide update" and that is your visual confirmation that the update is occurring.
     
  3. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Go back and read the original post.
     
  4. osu1991

    osu1991 SatelliteGuys Master

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    9,429
    Likes Received:
    1,871
    Location:
    Broken Arrow, Oklahoma
    TiVo/Rovi hasn’t fixed it yet. Just forced an update on my Roamio and HMM is still incorrect. So stuck with a manual timer and wrong show info for tonight’s new Christmas movie.
     
  5. lucky86

    lucky86 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    3,941
    Likes Received:
    177
    Location:
    By the sea, in a land called Honalee
    The Hallmark and Hallmark Movies & Mysteries EPG showing incorrect info is a known issue that's being investigated. My mom religiously watches those channels and I got a phone call earlier and chatted in about it.
     
  6. shastdee

    shastdee New Member

    Joined:
    Nov 19, 2018
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frederick, MD 21701
    I'm having the exact same problem, but this is the first time I've experienced it. I use a VIP 722k. Any other ideas to correct this issue?
     
  7. osu1991

    osu1991 SatelliteGuys Master

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    9,429
    Likes Received:
    1,871
    Location:
    Broken Arrow, Oklahoma
    It won’t be corrected until Rovi corrects their database which Dish, and other providers use for their data.
     
    JSheridan likes this.
  8. Jim5506

    Jim5506 SatelliteGuys Master
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Posts:
    6,550
    Likes Received:
    1,132
    Location:
    Lubbock, Texas
    Check the TitanTV guide, it looks correct, you can use it to pre-set manual timers by channel and time.
     
  9. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Still messed up this morning. How difficult can this be?
     
  10. shastdee

    shastdee New Member

    Joined:
    Nov 19, 2018
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frederick, MD 21701
    I tried the switch test again and it worked. I just hope it stays that way. Good luck to everyone else with this issue.
     
  11. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    8,016
    Likes Received:
    8,144
    Location:
    USA
    The Hallmark guide data is correct on my Hoppers this morning. :)
     
  12. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Today was interesting. The overnight update did not fix it except -- between the hours of 11am and 3pm the data was correct; not before and not after so I forced another update and it now appears to be totally correct. Fingers crossed.
     
  13. Howard Simmons

    Howard Simmons SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jun 25, 2018
    Posts:
    287
    Likes Received:
    201
    Location:
    Northwest Florida
    This just in Dish will be dropping all Hallmark channels. Just kidding:D
     
  14. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Still good this morning. Now maybe eventually they'll figure out that Pauley Perrette is no longer on NCIS and shouldn't be listed as a cast member in the guide. :confused:
     
    crodrules and MikeD-C05 like this.
  15. Howard Simmons

    Howard Simmons SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jun 25, 2018
    Posts:
    287
    Likes Received:
    201
    Location:
    Northwest Florida
    Maybe it's because of older reruns on other channels.
     
  16. glynnp

    glynnp SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Posts:
    246
    Likes Received:
    483
    Location:
    Washington State
    That happens on many shows. New Criminal Minds still shows Mandy Patinkin as cast and he hasn't been on show for many years.
     
    crodrules likes this.
  17. crodrules

    crodrules The Happy Pessimist

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    4,395
    Likes Received:
    3,223
    Location:
    North Central Ohio
    ...except for when it is not actually occurring, in spite of the TV Activity showing a "Guide Update." There was an issue on the Hopper Duo not long ago, where it would show a "Guide Update" on one tuner, and it would completely wreck my ability to use Picture-In-Picture. No matter how long I waited, the "Guide Update" would never finish, and the only way to get back the use of that tuner was to reboot the Hopper Duo. Dish seems to have fixed this issue now, at least for me. On a receiver with a whole lot of tuners, it may not be a big deal to tie up one tuner with a phantom "Guide Update" but on a dual-tuner receiver, it is unacceptable. At the very least, the "Guide Update" should have the lowest priority, so that any attempt to use that tuner for another purpose would automatically stop the "Guide Update" (if one was in fact occurring) and free up the tuner, with no further interaction from the user needed.
     
    JSheridan likes this.
  18. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Today they had the Rich Eisen show labeled the Dan Patrick show and vice-versa on the RSN. They've been doing that off and on for a couple of weeks. Also TCM displayed "To Be Announced" most of the morning. Difficult to set up timers when they keep screwing up like that.
     
  19. DJ Lon

    DJ Lon SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Posts:
    195
    Likes Received:
    133
    Location:
    Phoenix, AZ
    Yeah my TCM says "To Be Announced" 6 PM - 4 AM right now.
     
    #39 DJ Lon, Dec 13, 2018
    Last edited: Dec 13, 2018
  20. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,431
    Likes Received:
    815
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    This morning it says "To Be Announced" 8PM - 6AM. What the heck is wrong with these people?
     

Separate names with a comma.

More...