The guide is messed,,,,,,,,, AGAIN!

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by Radioguy41, Nov 19, 2018.

  1. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,344
    Likes Received:
    700
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    The guide is replicating the Hallmark channel listings on Hallmark Movies & Mysteries which means I can't set a timer to record any new movies that might premiere on HM&M and that does not please the better half. I forced a guide update but it's still messed. I'm really getting tired of this nonsense. :mad:
     
  2. charlesrshell

    charlesrshell SatelliteGuys Crazy
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    7,647
    Likes Received:
    2,589
    Location:
    O'Fallon, IL 62269
    How did you force guide update?
     
  3. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    7,502
    Likes Received:
    7,025
    Location:
    USA
    Make sure nothing is being recorded and nothing is scheduled for the next 30 minutes or so then turn off the Hopper and all connected Joeys and a guide download should start within minutes.
     
    crodrules and charlesrshell like this.
  4. rvvaquero

    rvvaquero SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Posts:
    1,566
    Likes Received:
    1,500
    Location:
    Wanderer
    My solution was to get a divorce. YMMV
     
    Howard Simmons likes this.
  5. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,344
    Likes Received:
    700
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Go into Setup and do a switch test. When it's done and you go back to live TV it will automatically update.
     
    crodrules and charlesrshell like this.
  6. osu1991

    osu1991 SatelliteGuys Master

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    9,300
    Likes Received:
    1,773
    Location:
    Broken Arrow, Oklahoma
    It’s the awesome Rovi data again. . It was fubarred with Friday’s upload to all their customers. I’ve complained to TiVo, and hoping it’s fixed with this afternoons update, but knowing tivo/rovi it could be a few days.

    Saturday, I set some manual timers on my TiVo, for the new HMM movies tonight and tomorrow.
     
  7. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    7,502
    Likes Received:
    7,025
    Location:
    USA
    What receiver are you talking about?
     
    charlesrshell likes this.
  8. Tampa8

    Tampa8 I'll Stand Up and Say So
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    16,176
    Likes Received:
    5,609
    Location:
    Tampa/Eastern Ct
    Are we certain for the Holiday week they are not the same programming?
     
    charlesrshell likes this.
  9. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,344
    Likes Received:
    700
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Should work in any receiver since it's the setup for the dish and switch, not the receiver.
     
  10. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,344
    Likes Received:
    700
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    Yes, we are certain it is not.
     
  11. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    4,410
    Likes Received:
    7,063
    Location:
    Pekin, IL
    A hard reboot forces a guide update, too, as long as the Joeys are off and nothing's recording
     
    charlesrshell and les.warden like this.
  12. les.warden

    les.warden SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 4, 2018
    Posts:
    44
    Likes Received:
    49
    Location:
    Central Illinois
    Must be why I had a few Fox News Business shows recorded, which I could not find any times set for such and I’ve never, ever recorded one of these shows. I don’t have enough $$ to even pay attention to a financial channel!
     
    crodrules likes this.
  13. ncted

    ncted SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 4, 2004
    Posts:
    3,210
    Likes Received:
    1,637
    Location:
    Durham, NC
    Rovi strikes again!
     
    joegr likes this.
  14. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    7,502
    Likes Received:
    7,025
    Location:
    USA
    So you probably have a legacy receiver because it doesn't work that way on Hoppers.

    What receiver do you have?
     
    charlesrshell likes this.
  15. Radioguy41

    Radioguy41 Topic Starter SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    1,344
    Likes Received:
    700
    Location:
    Lehighton, Pennsylvania
    VIP211K. So there's no way to go into Installation and check the dish and switch on a Hopper?
     
  16. lucky86

    lucky86 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    3,941
    Likes Received:
    173
    Location:
    By the sea, in a land called Honalee
    Yes, there you can see the switch matrix on a Hopper.
     
  17. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    7,502
    Likes Received:
    7,025
    Location:
    USA
    Sure you can do switch test, it's called 'Check Installation', but it doesn't force a guide download when it's done. To force a guide download on a Hopper or Wally you make sure nothing is being recorded and nothing is scheduled for the next 30 minutes or so. You then turn off the Hopper and all connected Joeys and a guide download should start within minutes.
     
    crodrules and charlesrshell like this.
  18. lucky86

    lucky86 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    3,941
    Likes Received:
    173
    Location:
    By the sea, in a land called Honalee
    When a guide download is needed, the receiver should recognize this and once there is an available tuner, the download should begin.
     
    charlesrshell likes this.
  19. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    7,502
    Likes Received:
    7,025
    Location:
    USA
    And the operative words there are both 'should'. :biggrin
     
  20. lucky86

    lucky86 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    3,941
    Likes Received:
    173
    Location:
    By the sea, in a land called Honalee
    Fair enough
     
    JSheridan likes this.

Separate names with a comma.

More...