Transponder/dish aiming.

beer4me

beer4me

Thread Starter
SatelliteGuys Guru
Pub Member / Supporter
Apr 3, 2009
149
12
Gowganda North Ontario
I am tweaking my dish , and , when searching for a known good transponder , I was unable to get a signal , even knowing I was in the right spot. After much frustration , and , without moving the dish , I found , by trial and error , that , I had to go to another tp and back to the one I was looking for . just moving the dish would not show a signal. This is true for all sats. This is a strange one for me . Using a 2100 motor 39" dish , and an S9 receiver. Other than that , all works well. When all is set up , there is no issue changing channels or sats. I hope I explained it well. Any ideas ???
 
Jim S.

Jim S.

When someone asks you if you're a god, you say yes
Lifetime Supporter
Jan 2, 2006
5,409
876
FN11od
I always had that problem with my S9 when using DiSEqC 1.2 to fine-tune a position. It was infuriating (especially before I realized what was happening!) and I never heard anybody explain why it happened. I never had it when using USALS to locate the satellite and moving the dish manually though. The meter wasn't as responsive as my old Coolsat, but it was still usable.
 
FaT Air

FaT Air

HOA Free Zone
Feb 27, 2010
6,668
914
97W 48N
Yeah- one of the aggravations, or if you prefer, 'features' of the openbox. I've usually use the G-Box E & W buttons to tune up. Then hit Store on the S9 with the remote.
Reverting to 'All Satellites' after a recording is another. Hitting 'Recall' on the remote twice is a work-around.
 

Similar threads

iafirebuff
Replies
4
Views
2K
iafirebuff
iafirebuff
P
Replies
9
Views
1K
jorgek
jorgek
D
Replies
1
Views
409
Titanium
Titanium
beer4me
Replies
13
Views
2K
beer4me
beer4me

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top