U331 Software Release for the hopper 3 dvr

Geronimo

Geronimo

Supporting Founder
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Sep 9, 2003
12,089
1,659
The U331 Software Release didn't happen to give the ability to add OTA stations without a full scan did it? It's a minor problem compared to the OTA recording problems, but still annoying for those with TV antenna rotors.


Is there any indication that DISH intends to address this issue?
 
n0qcu

n0qcu

Supporting Founder
Supporting Founder
Sep 7, 2003
4,930
1,518
Earth
Is there any indication that DISH intends to address this issue?
Since they removed the button in the new UI my guess is they have addressed this issue.

EDIT: I do hope I am wrong.
 
Last edited:
Scott Greczkowski

Scott Greczkowski

Welcome HOME to SatelliteGuys!
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Sep 7, 2003
100,693
20,246
Newington, CT
Hard to say... since there are rumors going around about a new OTA tuner then it might be possible to see some things change then.

Keep your fingers crossed. :D
 
  • Like
Reactions: donebu
D

Driftwood

Active SatelliteGuys Member
Mar 16, 2012
16
0
Atlanta
Give it a little time. Something else to try, remove the EHD from the Hopper. Unplug the hopper for a minute and then plug it back in. Let the Hopper boot up. After it has booted, plug the EHD back in....
Got the update, same issue. EHD showed up last night but does not show up after the update this morning. Tried reboots, as well as suggestion above, still nothing. Any other ideas?

Also noticed another minor bug with favorite list. Sometimes when I view guide with favorite list selected, can only scroll between 1 screen. Had to change to view all subscribed, view guide then switch back to favorite list, the can scroll as before
 
CubsWin

CubsWin

SatelliteGuys Pro
Lifetime Supporter
Dec 17, 2005
1,028
244
Bourbonnais, IL
Also noticed another minor bug with favorite list. Sometimes when I view guide with favorite list selected, can only scroll between 1 screen. Had to change to view all subscribed, view guide then switch back to favorite list, the can scroll as before
That bug has been around for awhile, several months at least.
 
O

odbrv

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Nov 21, 2004
1,032
313
Lubbock, Tx
I just got the update last night and am unable to see my external drive. The sources icon is missing. I have rebooted the hopper and drive with no sucess. The drive is powered and running. I have check all 3 usb connections and none of them work. I want to dump this update.
I also have the update. I did not lose all three EHDs. However, I can only get 2 and some of the recordings are not viewable.
 
D

docdaddy

SatelliteGuys Pro
Sep 2, 2016
465
277
Birmingham, AL
Hmmm - well, I hate to be THAT guy, but I'd sure have rather seen Netflix finally on my 4K Joeys and/or Hulu or Amazon Prime.
 
bluegras

bluegras

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 18, 2008
3,308
1,096
Hmmm - well, I hate to be THAT guy, but I'd sure have rather seen Netflix finally on my 4K Joeys and/or Hulu or Amazon Prime.
i too would like to see next on the hopper 3 dvr hulu,amazon prime,spotify,slacker,tunein.iheart radio and newson.
 
  • Like
Reactions: Rixos
Foxbat

Foxbat

Addicted to new HW
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Nov 25, 2003
17,220
9,743
Michiana
I shut off everything (sometime I leave the Dish CD channel up on the 4K Joey) and I came home to U331 on my Hopper 3 and U466 on my 4K Joey. And while it's not been 24 hours yet, all my OTA channels/sub-channels are coming in rock-solid. Thank you, Echostar!!! (or Dish)

I think I love my (new) Hopper 3!
 
bluegras

bluegras

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 18, 2008
3,308
1,096
hey guys my stepdad joey is still slow he got a new software version is U269 when i try to press and go to apps on the remote it will not allow me to go to the apps page and the joey is still slow,any help would be appreciated thanks Allen
 
Pepper

Pepper

DVR Addict~Mad Scientist
Supporting Founder
Mar 16, 2004
8,191
1,058
Satsuma, AL
My EHD is working fine.

At first I thought I had the problem some of you are reporting, then I realized I had unplugged it a few days ago.
 
  • Like
Reactions: Foxbat
T

Timr

Well-Known SatelliteGuys Member
Sep 30, 2016
25
6
Porter County, IN
I shut off everything (sometime I leave the Dish CD channel up on the 4K Joey) and I came home to U331 on my Hopper 3 and U466 on my 4K Joey. And while it's not been 24 hours yet, all my OTA channels/sub-channels are coming in rock-solid. Thank you, Echostar!!! (or Dish)

I think I love my (new) Hopper 3!

I just wish they would fix the guide for the OTA 22.2 Fox Michiana. It's annoying having to look at 28.1's guide to see what is on 22.2. I tried to email echostar but my emails bounce back.

I noticed now the generic Dish logo for channels that just say Digital Service is now red after this update with the dark theme enabled..
 
Karri

Karri

Well-Known SatelliteGuys Member
Apr 11, 2008
27
1
I just got this update and now can't seem to use autoplay to different shows. Before the hopper 3, I could play them in any order I wanted. Then with the hopper 3, it only played them alphabetically. Now with U331 it won't even do that. Looks like I can play different episodes of the same show but can't select different shows. When I select anything from the main dvr screen and then select autoplay, it just deselects them instead of playing them. It is super annoying.
 
O

odbrv

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Nov 21, 2004
1,032
313
Lubbock, Tx
My EHD is working fine.

At first I thought I had the problem some of you are reporting, then I realized I had unplugged it a few days ago.

Mine are all plugged in and I am still not getting the 3rd EHD connected to the front USB port. The 2 EHDs using the rear USB ports are fine. Does anyone have something using the front USB port that is still working. Maybe to get OTA working , they had to reduce the # of EHD to 2.
 
Hall

Hall

SatelliteGuys Master
Feb 14, 2004
18,409
3,195
Germantown OH
Scott, maybe I am missing something but I can't find a way to add new ota channels to the guide even after doing a full scan.
You can add/scan them but they've removed the ability to save the results of the scan. That's a pretty strange decision they made !

They removed the button the Hopper w/Sling software as well.
 
K

KenSoren

SatelliteGuys Pro
Aug 21, 2005
421
30
Yucaipa, CA - 60 miles east of LA
Got the update to U331 on my Hopper 3 yesterday at 1:30 am. Now my custom guide doesn't work - it only shows one page of channels and that is it - can't go page up or page down, just one page.. Not using the guide I can still change channels up or down using the right pointer then up or down with the channel buttons. Plus I can find all my "Main" channels in my guide and that works fine, it's just my custom listing that doesn't.
I tried a restart and still the same problem which I consider a major one. Anyone else notice this?
 
R

Rod Williams

SatelliteGuys Family
Jan 8, 2007
65
1
Huntsville, Alabama
I have 2 hoppers with sling. Both have 2tb external drives connected. One of them no longer sees the ext. In my troubleshooting, I discovered that the visible ext hd can be seen by both hoppers, but the other can't be seen by either. Also, neither hopper will recognize a usb device attached now. I talked to tech support and asked if it could be a software issue and was told no. They said all they could do is suggest I contact the hard drive manufacturer.
 
D

docdaddy

SatelliteGuys Pro
Sep 2, 2016
465
277
Birmingham, AL
Got the update to U331 on my Hopper 3 yesterday at 1:30 am. Now my custom guide doesn't work - it only shows one page of channels and that is it - can't go page up or page down, just one page.. Not using the guide I can still change channels up or down using the right pointer then up or down with the channel buttons. Plus I can find all my "Main" channels in my guide and that works fine, it's just my custom listing that doesn't.
I tried a restart and still the same problem which I consider a major one. Anyone else notice this?

Yep, that is a problem some of us have talked about here before. I and others have had this issue for a while. For me, if I switch the guide back to the "None" setting, then back to my favorites, it will work again for a while. It also works when I change to large text (but I don't like that setting so that's not an option for me.)

It seems to come and go (the problem.) But for some of us it was happening before the U331 update.
 
bluegras

bluegras

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Apr 18, 2008
3,308
1,096
mine problem is when you try to add the youtube app into the guide after a while it disappears from the guide and you have to do it over and over again.
 

Similar threads

broeddog
Replies
7
Views
2K
nashcat
nashcat
bluegras
Replies
12
Views
1K
LQQK
Scott Greczkowski
Replies
2
Views
997
Scott Greczkowski
Scott Greczkowski

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top