Upgraded weak signal? 103 is poor. (1 Viewer)

Status
Please reply by conversation.

bowlboundgman

Thread Starter
New Member
Jul 25, 2017
3
0
Upstate NY
I have been a DTV customer for 10 years and have had very little signal fade when it rains (it had to storm with dark skies for me to have signal fade). My installer connected a new dish with the reverse band LNB (for the 4k service) and removed what looked like an amplifier were all my receivers were connected to.
Problem- We had some rain last night and I lost signal. I had what looked like a great image on TV but I keep on getting the searching for satellite on 2 message then I eventually lost my image. How can I improve my signal. I noticed that I have a bad signal on 103 and 99. I added photos.
I have the new Genie with 2 4k clients, 1 regular client, a HD DVR and a regular HD receiver.
Thanks
 

Attachments

  • IMG_3084.JPG
    IMG_3084.JPG
    60 KB · Views: 84
  • IMG_3085.JPG
    IMG_3085.JPG
    50.4 KB · Views: 85
  • IMG_3086.JPG
    IMG_3086.JPG
    61.1 KB · Views: 86
  • IMG_3087.JPG
    IMG_3087.JPG
    51 KB · Views: 81
  • IMG_3088.JPG
    IMG_3088.JPG
    64.8 KB · Views: 74

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
30,226
13,931
Cheshire CT
:welcome to Satelliteguys bowlboundgman!

The 99s and 103s signals are spot beams so they don't matter except for the one that is for your area. The 99 ca and 99 cb signals are too low. What about the 103 ca and 103 cb? I'm guessing they are also low. All should be in the mid to upper 90s. It's likely your dish needs to be realigned. Call customer service and ask to have someone come and fix it. Since it probably was recently done, there should be no charge.
 

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
30,226
13,931
Cheshire CT
Those numbers are even worse! You definitely need a service call. How long since the install?
 

doctor J

SatelliteGuys Pro
Lifetime Supporter
Oct 26, 2005
168
28
Looks like the installer just swapped the LNB and did NO verification.
Those are TERRIBLE 99/103 numbers

Doctor j
 
Status
Please reply by conversation.

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top