VIP 622: near static picture, normal dialogue!

H

hvarma2008

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jan 8, 2008
200
41
Johnston, IA
Happy New Year,
I recorded a program on my VIP 622 yesterday, when I started watching it, the picture would look like a set of static storyboards changing very slowly, while I could hear the dialogue normally. When I would switch to live TV on the same channel, while this program was being recorded, everything was normal. Has anyone else experienced this? Does it mean my VIP 622 might be reaching EOL?

-Hemant
 
KAB

KAB

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Sep 20, 2005
20,798
4,139
Fishers, IN
Though not as you described, I had a playback anomaly a few days ago. I unplugged the receiver for a couple of minutes and everything was fine.
 
Bob Haller

Bob Haller

Supporting Founder
Supporting Founder
Sep 11, 2003
25,124
4,060
pittsburgh pa
my 722K flaked, turned it off it went to the turn me on screen while the audion continued playing normally.

2 reboots fixed it
 
JimK2

JimK2

SatelliteGuys Pro
Oct 2, 2006
550
1
Mine does it on only 1 of tuners, most times bringing up the GUIDE will fix it for awhile, a reboot never hurts
 
S

SpaethCo

Pub Member / Supporter
Pub Member / Supporter
Nov 7, 2005
875
125
Minneapolis, MN
I think we determined in the other thread that it's an occasional problem with the scaler. Forcing the box to reinitialize by either cycling the HDMI connection (ie, power off/on your TV if it is HDMI connected) or changing the screen resolution fixes the problem. You shouldn't need to power cycle the whole receiver...
 
SarKen

SarKen

SatelliteGuys Pro
Oct 3, 2006
690
3
MA
I had the same problem and noticed on the TV output is was fine. I rebooted and problem went away.
 
H

hvarma2008

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Jan 8, 2008
200
41
Johnston, IA
Thanks guys! Sounds like my Windows PC that needs re-booting to function normally!

-Hemant
 
P

Pinchhitter

SatelliteGuys Pro
Jul 13, 2004
340
3
Sacramento, CA
I had the same problem, twice, on my 211 with external hard drive with HDMI connection. I did a reboot each time and seems to be fine now.
 
MikeMoss

MikeMoss

SatelliteGuys Family
Jul 15, 2009
85
18
Ada, MI
Hi

I'm dealing with this problem right now, only mine does it on both recorded and live play.
I have to reboot the receiver 6 or more times a day.

They are sending me a new box.

I was not able to find any way to fix this except unplugging the Dish box even the front panel reboot didn't alway work.

Mike
 

Similar threads

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top