AC3 Clicking (1 Viewer)

Status
Please reply by conversation.

dongray

Thread Starter
New Member
Jan 12, 2010
1
0
Tennessee
I am trying to get AC3 audio from 125W. I am using a Viewsat PVR 7000, going from its optical audio output to an RCA 5.1 Dolby surround sound system. When on a non AC3 station the audio comes through clear, however when I tune in an AC3 station, the only audio I get is a continuous clicking sound. The Viewsat is set to Dolby Digital = On. There must be something that I am missing. Any help is appreciated.
 

turbosat

SatelliteGuys Master
Dec 26, 2006
9,001
75
Oneonta,AL
I had a Viewsat for two years, an Ultra>took them almost that long to release a firmware file that made the AC-3 sound pass-through work properly. Sometimes third party files fix things the factory won't, so you might consider that. Dishnetwork has pretty much put Viewtech out of business, doubt you'll see much tech support from Viewsat in the near future.
 

Auric

SatelliteGuys Pro
Jun 12, 2009
266
0
127 Gold Vault Rd Fort Knox, KY
I am trying to get AC3 audio from 125W. I am using a Viewsat PVR 7000, going from its optical audio output to an RCA 5.1 Dolby surround sound system. When on a non AC3 station the audio comes through clear, however when I tune in an AC3 station, the only audio I get is a continuous clicking sound. The Viewsat is set to Dolby Digital = On. There must be something that I am missing. Any help is appreciated.

I am totally unfamiliar with VS, but on my CS I had that same problem. What it was is the volume for sound was turned all the way up, when I lowered the level the clicking went away. Also try re-seating connections
 
Status
Please reply by conversation.

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top