C61K-700: No servers were detected error message

Discussion in 'DIRECTV Support Forum' started by shelto13, Nov 18, 2017.

Tags:
  1. shelto13

    shelto13 Topic Starter Member

    Joined:
    Sep 12, 2003
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    I am having an issue with my 4k Genie Mini. My non-4k Genie Minis are working fine. On the 4k mini, I keep getting 'No servers were detected'. I have tried resetting both the mini and the HR54 with no luck. If I plug one of the non-4k minis in where the 4k is located it works fine. I have tried two different Samsung 4k TV's as well and both show the same issue. Anyone know of anything I can try to get the 4k mini working?
     
  2. *** WELCOME TO SATELLITEGUYS! ***
  3. Claude Greiner

    Claude Greiner SatelliteGuys Master
    Supporting Founder

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    10,359
    Likes Received:
    1,669
    Location:
    Detroit - The Paris of the Midwest
    Maybe a bad box. I did hear there where some issues with the HR54 and moca networks
     
  4. vazhog

    vazhog SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Posts:
    159
    Likes Received:
    34
    Location:
    United States
    Since you have proved your location wiring is good - Next step is to call and get a replacement c61K sent- I'm using a 54 & c61k and mine is still working .
     
  5. TylerD

    TylerD New Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Grovetown, GA
    This is a known issue with C61K STBs currently. The only way to resolve it is to disconnect your DirecTV server from your internet. First, go to your internet modem and see if there is a small box connected to it that has DirecTV on it. If so, disconnect it. Make sure there are no Ethernet cables attached to the back of your genie. Lastly, go to the genie, go to menu>settings and help>settings>internet setup>advanced setup>reset network
    When prompted press the dash button on the remote (bottom left corner of remote) to confirm network reset. When the loading finishes, it will ask if your other devices can connect to your modem. Simply press exit to get out of this screen. Lastly, go to your C61K and press the red button on the right side of the box to reset it. Once it comes back up, you’re good to go. This is the only current workaround.
    Source: I am a DirecTV field technician.
     
  6. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU! Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    23,527
    Likes Received:
    5,026
    Location:
    Cheshire CT
    :welcome to Satelliteguys TylerD!

    Good to have another tech on Satelliteguys to help those having issues.
     
  7. Kaygirl

    Kaygirl SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Posts:
    46
    Likes Received:
    4
    Location:
    South
    It is ridiculous Direct hasn’t found a solution to this after well over a month.
     
  8. lottadot

    lottadot New Member

    Joined:
    Friday
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frisco, TX
    OMG Thank you TylerD.

    We just started with Direct in December. All was well until this month. In-fact, Wednesday my wife started saying everything was acting weird. But I never saw it. Fast-forward to today (Friday) and all the mini-genie would do is say "No Servers". I thought it was having difficulty attaching to our wifi, but then figured out only the master box attaches to wifi. I checked the coax connections, checked them in the wiring panel w/ the coax splitter. Nothing wrong. The mini-genie, after a long power down, after a reset, still said "No Server".

    But the master box was fine, fine internet connection, fine wifi.

    I called Direct, got through to a Tech, and they said there's a recent problem with the Mini Genie 4k's, and that they would send an email out once they had figured it out and that's how they would be contact customers to tell them it was fixed.

    While I was trying to get things working, I noticed on the master box that it had installed updates on Wednesday evening (2018-01-10). Which coincidentally was when my wife was saying things started acting strange ("lost connection, or lost server message" is how she described it, but it'd re-attach after a while and all was OK).

    I tried you method, and it worked like a champ. I then tried attaching the master box to the internet (via wifi, my only option currently here). Once the master box was connected to the wifi, after a few minutes, the Mini Genie 4k crapped out with "No server found".

    <sigh>

    So for the time being, at least we can watch television in the family room via the Mini Genie 4k. No on-demand though.

    I'm not sure how the master box will be able to download guide information w/o access to the internet. But I recall somewhere seeing it caches 2 week's worth of info.

    Maybe Direct will get this figured out and push an update before the box runs out of schedule data? At the moment I"m skeptical, and questioning my decision to sign up for DirectTV.

    Anyway, thanks for taking the time to post that TylerD, much appreciated.
     
  9. samathison

    samathison New Member

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    I have this exact same problem. It started with the latest update when they gave us the new user interface. Quite the benefit now that streaming is completely unavailable.

    Also I received an email update today saying they were still working on it and if there is no resolution in the next month we would get another update.

    Pathetic.

    Does anyone know if we can back up to the previous software revision so we can at least get the Internet connection problem fixed?

    I’m ready to switch back to Xfinity and dump DIRECTV.
     
  10. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU! Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    23,527
    Likes Received:
    5,026
    Location:
    Cheshire CT
    First of all, please stop posting so much! :eek:
    If you reset your dvr, and as soon as the blue light comes on the front panel, enter 2 4 6 8 0. It will reboot, then download the old guide. This will only work if the old guide is in the data stream, which it is during most of the daytime. In the near future, it won't work at all because the new guide will be the only thing available.
     
  11. Joe891

    Joe891 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Posts:
    366
    Likes Received:
    129
    Location:
    Pasadena, MD
    Your receiver gets guide data from the satellite not your Wi-Fi so you'll be fine. It only used Wi-Fi for on demand and apps
     
  12. I WANT MORE

    I WANT MORE SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 20, 2006
    Posts:
    286
    Likes Received:
    23
    Location:
    "Middle of Nowhere"
    ?
     
  13. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU! Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    23,527
    Likes Received:
    5,026
    Location:
    Cheshire CT
    The poster I quoted joined Sat Guys 10 1/2 years ago and just posted for the first time. I was kidding with him.
     
    I WANT MORE likes this.



***

Separate names with a comma.

More...