1. System Upgrade THIS SUNDAY!

    This Sunday SatelliteGuys will be upgrading its forum software to the new 2.x version. The work to upgrade will take a few hours. Work is expected to start early Sunday Morning. For more details please visit our Operations Center Forum

    Thank you for your support!
    CLICK THE X IN THE TOP RIGHT CORNER OF THE BOX TO DISMISS THIS MESSAGE
    Dismiss Notice

Genie Mini c61k pissing me off.

Discussion in 'DIRECTV Support Forum' started by IcEWoLF, Feb 24, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies due to lack of activity. Consider opening a new thread instead.
  1. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Spent the last two days with DTV support, I’ve been getting connection lost to the server for two months on my c61k client, I have to reboot the stupid thing each time to get it to work again.

    We checking all the wiring, we factory reset the main receiver but the stupid thing still goes down.

    I am about to throw this stupid receiver out the window.

    None of the support folks can figure this S*t out.
     
  2. robjlevin

    robjlevin SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Sep 23, 2005
    Posts:
    587
    Likes Received:
    123
    Location:
    New Jersey
    Did they not offer a replacement? I get this now and again with the wireless minis but I've never had it happen with two C61Ks and I'm going on two years with them.
     
  3. comp9

    comp9 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 24, 2017
    Posts:
    561
    Likes Received:
    175
    Location:
    PA
    You should know better. What are you really expecting support people in a office to figure out a random issue miles away. Just tell them the thing is dead and get a replacement
     
  4. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Spoke to DTV again this morning and they finally agreed to send me a replacement...
    They have to charge me $21 for shipping, they said it’s a leased receiver and they have to charge me for replacement unless I chose to pay $9 for their monthly protection plan.
     
  5. Claude Greiner

    Claude Greiner SatelliteGuys Master Supporting Founder

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    12,702
    Likes Received:
    3,426
    Location:
    Detroit - The Paris of the Midwest
    It’s a wiring issue. Make sure you don’t have any drops that are not properly terminated.
     
  6. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    I’d understand if it was a wiring issue if it happened while watching tv, but this only happens when starting the receiver.
     
  7. Claude Greiner

    Claude Greiner SatelliteGuys Master Supporting Founder

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    12,702
    Likes Received:
    3,426
    Location:
    Detroit - The Paris of the Midwest
    That actually makes it seem more like a wiring issue.

    Low signal, and it’s taking a few minutes to initially lock on to a signal.

    I would check your splitter and follow every line coming off it.

    You got something on the network causing an issue.

    I had a customer in a huge house ask me to fire up 15 outlets in his house so he could move the minis around from room to room.

    Only way I could get it to work was only connecting the rooms he needed.
     
  8. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada

    Now it’s gonna be a pita to get directv to show up and check the wiring from the satellite.
    I’ll check the signals.
     
  9. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Here are the signal levels:
     

    Attached Files:

  10. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Here are the signal strength
     

    Attached Files:

  11. comp9

    comp9 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 24, 2017
    Posts:
    561
    Likes Received:
    175
    Location:
    PA
    Signals levels are ok. 99/103 could be peaked but I doubt that is your issue. I wouldn’t go nuts until you get the replacement box
     
    IcEWoLF likes this.
  12. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Yup, just waiting for it.
     
  13. Claude Greiner

    Claude Greiner SatelliteGuys Master Supporting Founder

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    12,702
    Likes Received:
    3,426
    Location:
    Detroit - The Paris of the Midwest
    It’s the moca signals from the genie to the mini.

    Are you having issues with the genie?
     
  14. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    No issues with the HR-54.
     
  15. Claude Greiner

    Claude Greiner SatelliteGuys Master Supporting Founder

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    12,702
    Likes Received:
    3,426
    Location:
    Detroit - The Paris of the Midwest
    The signal levels are from the Dish to the HR54.

    The moca signal is from the HR54 to the mini
     
  16. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Got my new c61k, going to give it few days and see how it fares.
     
    Jimbo likes this.
  17. satinstallerguy

    satinstallerguy SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 18, 2013
    Posts:
    236
    Likes Received:
    12
    Location:
    Cleveland, Ohio
    It's not a wiring issue.... I've talked to engineers from directv and it's a firmware issue.... They still are back logged patching a ton of other stuff....... Nobody on the front line support will tell you... You have to coax one of the ISS guys to tell you about it.
     
  18. IcEWoLF

    IcEWoLF Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Posts:
    9,042
    Likes Received:
    6,644
    Location:
    Nevada
    Sorry about the late follow up post, been busy traveling and also been dealing with some health issues.

    Anyways got the replacement genie and haven’t had any issues with the server connection, also noticed the tv startup is a lot quicker for channels to come up, it’s not the fastest but it’s 10x better than before.
     
    whitewolf8214, Jimbo and AZ. like this.
  19. ScottChez

    ScottChez SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Posts:
    1,636
    Likes Received:
    135
    I am about to sign up.

    I for sure want all wired minis.

    QUESTION: are the 4K minis really that much better? they will only install them if you have a 4K tv in place but I could borrow or go out and buy a cheap one real quick to get them.

    I need Two minis

    What model number should I get on the work order for a good MINI (is see there are 4 different ones if you count the 4K)

    Ideas?
     
  20. slice1900

    slice1900 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Feb 14, 2015
    Posts:
    1,086
    Likes Received:
    476
    Location:
    IA
    You can't choose the model of your client, even if you get them to put it in the work order they won't honor it. They consider all wired HD clients the same, all wireless clients the same, the only one you can "choose" is the C61K because there is only one model of 4K client.
     
Thread Status:
Not open for further replies due to lack of activity. Consider opening a new thread instead.

Separate names with a comma.

More...