OTA Hicups

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by KAB, Sep 5, 2017.

  1. KAB

    KAB Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,536
    Location:
    Indy
    Starting in the last week or two, OTA on Joeys (through original single channel dongle), and recordings, has brief visual and audio drops outs, pixilation, every two to three seconds. HOWEVER, live viewing on Hopper 3 is just fine. This one has me baffled. Any thoughts?

    Edit. Checked earlier recordings, and they are fine.
     
    #1 KAB, Sep 5, 2017
    Last edited: Sep 5, 2017
  2. rocatman

    rocatman SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Posts:
    1,049
    Likes Received:
    6
    I'm having the same experience on my Joey attached to a HWS.
     
  3. MitchDeerfield

    MitchDeerfield SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Posts:
    766
    Likes Received:
    440
    Location:
    Florida
    My solution for the Dish OTA Dongle was simple. I just returned it to the seller for a full refund. I haven't had a moment's trouble with it since.
     
    HipKat likes this.
  4. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,786
    Likes Received:
    12,771
    Location:
    Northern VA
    My two single tuner OTA dongles are working fine, last I checked.

    But I bought a CM DVR+ to completely eliminate any problems and save money. When my reno is done, I'll set it up in the MBR, test it, and cut off Dish locals. Might cut out the rarely used Joey and protection plan (it didn't protect me from the CGUI).
     
    crodrules and TheKrell like this.
  5. KAB

    KAB Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,536
    Location:
    Indy
    My latest 502 upgrade was on 8/30. Recordings prior are fine, after not so fine. So there is apparently a bug in the latest version.
     
  6. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    8,454
    Likes Received:
    9,145
    Location:
    USA
    You are just so clever. :biggrin
     
    charlesrshell likes this.
  7. KAB

    KAB Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,536
    Location:
    Indy
    Check when your 502 update got to you. Like I said before, this started afterward for me.
     
  8. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,786
    Likes Received:
    12,771
    Location:
    Northern VA
    237 for me. Two HWSes.
     
  9. gasman882001

    gasman882001 SatelliteGuys Pro Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 13, 2004
    Posts:
    648
    Likes Received:
    85
    Location:
    Houston, Tx
    Noticed lately for me as well. Not sure what version I am on and not currently near my box.
     
  10. KAB

    KAB Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,536
    Location:
    Indy
    Which Hopper?
     
  11. Keystone7

    Keystone7 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Posts:
    507
    Likes Received:
    72
    Location:
    North Indiana
  12. KAB

    KAB Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,536
    Location:
    Indy
    Apparently not. Sent me back to my response to you!
     
  13. stardust3

    stardust3 SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Posts:
    7,527
    Likes Received:
    4,523
    Location:
    .....
    C'mon 503! Ota problems here also, completely disappearing from the guide.

    This morning was the 1st since the update they did not vanish from the guide. Just when I had a little hope they were gone by the time I got home this evening.
     
  14. primetimeguy

    primetimeguy SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Posts:
    1,003
    Likes Received:
    39
    Location:
    St. Paul, MN
    Also having the dropouts, but they occur on joeys as well as Hopper 3,just more noticeable on joeys. A reboot does not resolve it, but disconnecting the antenna coax and reconnecting does. I've done that 3 times now to resolve the issue.
     
  15. phatal

    phatal Member

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Posts:
    12
    Likes Received:
    22
    Location:
    Minneapolis
    Same issue here on Joey's (connected to a hopper 3 with a single tuner USB OTA dongle) since the latest software update received on 8/30.
    This was an issue when the Hopper 3 first came out and took about 6 months before it was fixed. It is now back. One step forward two steps back.
     
  16. KAB

    KAB Topic Starter SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,536
    Location:
    Indy
    I tried the somewhere suggestion of disconnecting the coax. Still the same after reconnect.
    I have reported the Bug.
     
    primetimeguy and crodrules like this.
  17. ekilgus

    ekilgus SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Posts:
    1,025
    Likes Received:
    541
    Location:
    Southeast US
    These OTA hiccups continue. I've previously stated my HWS loses the ota signal at times for absolutely no reason. Usually a quick switch to a satellite channel and back again clears it up. I've also had the "loss of signal" box superimposed over a perfectly good ota picture. The latest bug is that sometimes the ota sound drops while the picture is fine. Generally these problems are preceded by that pixilation others have mentioned. In all cases, a switch to a satellite channel and right back clears the problem up. I might add that these ota problems were non-existent until the switch to the CUI.
    BTW, does anyone know what the U237 was supposed to have fixed?
     
    crodrules likes this.
  18. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,786
    Likes Received:
    12,771
    Location:
    Northern VA
    Makes the Caller ID box bigger. And a different sources icon.
     
  19. primetimeguy

    primetimeguy SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Posts:
    1,003
    Likes Received:
    39
    Location:
    St. Paul, MN
    Today when I tried it it did not work, but the Hopper was not actually in use and outputting video like all the other times. As soon as I turnes it on the breakups on the Joey quit.
     
  20. Foxbat

    Foxbat Addicted to new HW Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    12,826
    Likes Received:
    4,728
    Location:
    Michiana
    But, hey! Our 4K Joeys get Netflix now! Progress!

    Now, to see if Netflix and stable OTA can live together in harmony...
     

Separate names with a comma.

More...