Problems with Search and DVR program icons

M

miracleman

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Mar 26, 2012
44
1
Chicago
That's the problem. I'm in a condo, and the association dictates where i can can/can't have a dish mounted. It's on the ONLY location i'm allowed to have it, and the tech that did the install had a hard time getting a signal. Add to that there's a tree just outside my balcony, i'm more and more convinced that the only reason he got the signal he did initially was because it was installed in March and the tree didn't have all its leaves yet. Now that it's in bloom, i think that's why the signal has gotten so bad...

I'm afraid that he'll see the (not-entirely-by-the-book) install that the original tech did 16 months ago and say that he can't do anything for me...
 
dare2be

dare2be

SatelliteGuys God
Lifetime Supporter
Jul 15, 2011
12,663
7,528
FL
Not sure if true or not....drive a copper nail into the tree trunk and it'll eventually die and no more leaves to worry about. ;)
 
M

miracleman

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Mar 26, 2012
44
1
Chicago
So i took a trip to the roof and did some "pruning" and here's what happened to my statistics :

110-14: 28 (then) 59 (now)
110-15: 28 (then) 57 (now)
110-16: 33 (then) 62 (now)
110-21: 32 (then) 59 (now)

119-14: - - (then) 62 (now)
119-15: - - (then) 66 (now)
119-16: - - (then) 75 (now)
119-21: - - (then) 69 (now)

129-19: 18 (then) 36 (now)
129-20: 18 (then) 34 (now)
129-29: 19 (then) 36 (now)
129-30: 18 (then) 34 (now)

I think this should take care of my signal problems, no? ;-)
 
Hall

Hall

SatelliteGuys Master
Feb 14, 2004
18,409
3,194
Germantown OH
I never look at my signals anymore and I know Dish changed the scale (used to be 0-125?) to 0-100, but those look to be somewhat okay. Signals from 129' are quite a bit lower in normal case, so yours are not something to worry about.
 
lucky86

lucky86

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Sep 19, 2012
3,941
179
By the sea, in a land called Honalee
Another thing to try regarding that back icon issue is try resetting your modem/router then reboot the hopper. Then try searching again and see if that changes anything.
 
M

miracleman

Thread Starter
SatelliteGuys Family
Mar 26, 2012
44
1
Chicago
As of this morning, everything is working properly again. I received a software upgrade overnight, and now everything is working. So, i suspect that either the last update i received was bad or the bad signal issue was the problem. Either way, everything is working correctly, which is good. Even better, i'm getting a new Hopper with Sling tomorrow! :)
 
3HaloODST

3HaloODST

SatelliteGuys Master
Pub Member / Supporter
Jul 2, 2010
6,648
97
Earth
So i took a trip to the roof and did some "pruning" and here's what happened to my statistics :

110-14: 28 (then) 59 (now)
110-15: 28 (then) 57 (now)
110-16: 33 (then) 62 (now)
110-21: 32 (then) 59 (now)

119-14: - - (then) 62 (now)
119-15: - - (then) 66 (now)
119-16: - - (then) 75 (now)
119-21: - - (then) 69 (now)

129-19: 18 (then) 36 (now)
129-20: 18 (then) 34 (now)
129-29: 19 (then) 36 (now)
129-30: 18 (then) 34 (now)

I think this should take care of my signal problems, no? ;-)

On my 1000.2 I get 80 on TP 16 sat 110, 87 on TP 16 sat 119 and 66 on TP 29 sat 129.

So your signal is not the best even after pruning. Chances are the offending trees/bushes will be back blocking your signal by next year. You should probably do more pruning or ideally move the dish.

Sent from my iPhone 4S using Forum Runner
 

Similar threads

bobvick
Replies
2
Views
1K
morgan42
M
Mister Coke
Replies
20
Views
3K
JSheridan
JSheridan
E
Replies
5
Views
1K
lucky86
lucky86
H
Replies
8
Views
2K
Mr Zulu
Mr Zulu
I
Replies
3
Views
442
iadubber
I
Top