Repack Dates For Washington DC Market

Discussion in 'Over the Air TV By RabbitEars.Info' started by Geronimo, Jun 22, 2019.

  1. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    I have heard very little on the tower, save that it was supposed to be done by 8/2/19.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
  2. Geronimo

    Geronimo Topic Starter Supporting Founder Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    11,682
    Likes Received:
    1,270
    they applied for an STA in case it is not done. If it is nott ehy will bea t reduced power for some time. Not sure if it is done or not.
     
  3. Trip

    Trip RabbitEars Webmaster Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Posts:
    1,128
    Likes Received:
    552
    Location:
    Alexandria, VA, US
    I've completely lost WMPT, so I rather doubt they're at full power from the new antenna.

    - Trip
     
    TheKrell likes this.
  4. Geronimo

    Geronimo Topic Starter Supporting Founder Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    11,682
    Likes Received:
    1,270
    I was afraid of that. And with WETA going to lower power for awhile that means reduced assess to PBS. I am hoping that whatever the issue is it gets reolved quickly----or that they just have not turned on the new transmitter.
     
    TheKrell likes this.
  5. Trip

    Trip RabbitEars Webmaster Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Posts:
    1,128
    Likes Received:
    552
    Location:
    Alexandria, VA, US
    WMPT's FCC filings made it sound like if they weren't done today, they'd be done very soon after. So I'm hoping it doesn't last.

    It's also possible it could be my antenna. WMPT was always just barely receivable, and if it is a better antenna on 42 than on 21, that could be the difference. Not really sure.

    - Trip
     
    TheKrell likes this.
  6. Geronimo

    Geronimo Topic Starter Supporting Founder Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    11,682
    Likes Received:
    1,270
    i will rescan some time after 5 PM today. FWIW I will post my results for WRC, WPXW, WMPT and WETA. I am assuming that a few ohers (e.g. Navychop) will also let us know what their results are.
     
    TheKrell and navychop like this.
  7. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    I’ll get home 6:30 or so. I have a few to rescan. I’ll try to report on each.

    Note to self:
    2 HWS
    4 TVs
    1 CM
    Will not scan DTV DVR Pal yet


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
    Geronimo and charlesrshell like this.
  8. Trip

    Trip RabbitEars Webmaster Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Posts:
    1,128
    Likes Received:
    552
    Location:
    Alexandria, VA, US
    Has WDVM moved yet?

    - Trip
     
  9. Geronimo

    Geronimo Topic Starter Supporting Founder Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    11,682
    Likes Received:
    1,270
    Somewhat disapointing results here. Some of it may get better but still......

    On my Sharp TV tuner I lost WMAR from Baltimore (not part of the repack) and WRZB-LD in DC (again not repacking)

    I gained WDCO-CD
    but that is a low power shopping channel

    On my DISH hopper with Sling

    I again lost WMAR but kept WRZB-LD.

    i also somehow gained WMPB 67 in Baltimore (again not repacking at this time). It is soming on fine but i suspect that will not last.
    WMPT from Annapolis is there but does not always lock when I tune to it. WETA 26 is there but it drops out. I hope both improve if and when they go to full power.


    I have no idea on WDVM. i cannot get that here.
     
  10. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    I must have something disconnected. Rescan getting 0 channels on MBR HWS.

    MBR Channel Master is bringing in I think 46 channels. 26 coming in pretty good, 54 pretty bad.

    MBR Samsung TV gets 39 channels. 26 is just fine. Doesn’t see 54.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
    charlesrshell likes this.
  11. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    LR HWS gets 33 channels, including 26.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
  12. Geronimo

    Geronimo Topic Starter Supporting Founder Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    11,682
    Likes Received:
    1,270
    I get 58 with the sharp tuner. 65 with the original dish Single tuner. 50 with Air TV dual tuner connected to the Dish Hopper with Sling. So i kept the single tuner scan but plugged in the Air TV dual.
     
  13. spongella

    spongella SatelliteGuys Pro Pub Member / Supporter

    Joined:
    May 12, 2012
    Posts:
    1,241
    Likes Received:
    811
    Location:
    Central NJ
    General questions regarding repacking: 1) when a TV station moves to another frequency and shares spectrum space with another existing station do they use less bandwidth? Or does that depend on the number of sub-channels? 2) with the paring down of the UHF TV band (originally it was channels 14 - 82) do stations change their level of definition, e.g. Std. Def vs Hi Def?

    I have noticed a few stations in my area now have up to 11 sub-channels that include local FM broadcast stations, is this a trend now? I guess the more sub-channels a station has the less bandwidth each channel has to be? Is there a site that explains how repacking affects OTA signals?

    Thanks.
     
  14. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    More subs in an RF channel, less space for each. With 11, I suspect they are spread across two or three RF channels.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
    spongella likes this.
  15. TheKrell

    TheKrell A mighty and noble race originating on Altair IV. Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Posts:
    24,759
    Likes Received:
    17,549
    Location:
    Fairfax, VA
    OK, just how many devices needed a rescan? For me, it was just one (the H3). :D

    I was blissfully asleep (or watching satellite) when all this happened. This morning I had no signal from WETA, but after a rescan, I am back to 100% on my Hopper (which is what it was before). Let me try WMPT. That was good most of the time before, but did drop out occasionally...

    Hopper says SS on WMPT is OK at 82%.
     
  16. Geronimo

    Geronimo Topic Starter Supporting Founder Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Posts:
    11,682
    Likes Received:
    1,270
    Well I Iost the Baltimore PBS station. I never really thought it would last. I am back to 61 channels. I will miss WMAR a bit but other than local news etc all of the programming is available on DC stations.
     
  17. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    Posted earlier. 7, maybe 8.

    Haven’t done them all yet. Honeydew list.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
    charlesrshell likes this.
  18. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    Sony TV in LR gets 37 channels. 26 comes in fine. No MPT. Maybe if I reaimed, but then I’d lose others.

    Two TVs to go.


    Sent from my iPhone using SatelliteGuys App. For now.
     
    charlesrshell likes this.
  19. TheKrell

    TheKrell A mighty and noble race originating on Altair IV. Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Posts:
    24,759
    Likes Received:
    17,549
    Location:
    Fairfax, VA
    I'm a little bit closer to DC (and Baltimore) than you. But I would not expect such a difference. I've always been in the 60's like Geronimo. You may have told us earlier, but what kind of antenna do you have? With so much gear being fed by one antenna, do you use a distribution amplifier?
     
  20. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,077
    Likes Received:
    12,097
    Location:
    Northern VA
    image.jpg

    And yes, a distro amp.
     

Separate names with a comma.

More...