U502 has blown up OTA...again.

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by Jon J, Sep 7, 2017.

  1. Jon J

    Jon J Topic Starter SatelliteGuys Pro Lifetime Supporter

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Posts:
    393
    Likes Received:
    240
    Location:
    Music City, USA
    This is getting tiresome.
     
  2. charlesrshell

    charlesrshell SatelliteGuys Crazy Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    8,326
    Likes Received:
    3,169
    Location:
    O'Fallon, IL 62269
    What is the issue with your OTA? Both my H3's OTA do not have any issues with U502.
     
    gdarwin likes this.
  3. Jon J

    Jon J Topic Starter SatelliteGuys Pro Lifetime Supporter

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Posts:
    393
    Likes Received:
    240
    Location:
    Music City, USA
    OTA recordings are breaking up just like before U500 and U501 which were fine. Now recorded video is tearing and blocking again making them unwatchable. I wonder why they keep tampering with code that works perfectly.
     
    bchandler02, Foxbat and charlesrshell like this.
  4. KAB

    KAB SatelliteGuys Master Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Posts:
    20,186
    Likes Received:
    3,534
    Location:
    Indy
    OTA Hicups
     
    charlesrshell likes this.
  5. ekilgus

    ekilgus SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Posts:
    1,025
    Likes Received:
    541
    Location:
    Southeast US
    You have company, OTA isn't faring any better with the HWS either. It was very stable until the CUI.
     
    crodrules likes this.
  6. Foxbat

    Foxbat Addicted to new HW Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    12,816
    Likes Received:
    4,719
    Location:
    Michiana
    I'm seeing this on U502 as well. South Bend, IN DMA stations all have glitching every 3-4 seconds, both picture corruption and audio breakups.
     
  7. dweber

    dweber SatelliteGuys Pro Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    779
    Likes Received:
    731
    Location:
    Plain City, OH
    Count me as another person that has problems with OTA channels since U502 has come to my 2 hopper 3 receivers. This occurs on my 2 hopper 3 receivers and my Joey 2. I am using the original single tuner dongle.
     
  8. charlesrshell

    charlesrshell SatelliteGuys Crazy Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    8,326
    Likes Received:
    3,169
    Location:
    O'Fallon, IL 62269
    I have Dual OTA Adapters attached to both of my Hopper 3s and have no OTA issues on my H3s, two 4KJs, and two WJs.
     
    MikeD-C05 likes this.
  9. Foxbat

    Foxbat Addicted to new HW Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    12,816
    Likes Received:
    4,719
    Location:
    Michiana
    So, this is just brilliant marketing... If you want stable OTA, buy the new hardware!
     
    crodrules likes this.
  10. dweber

    dweber SatelliteGuys Pro Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    779
    Likes Received:
    731
    Location:
    Plain City, OH
    I just noticed something. When I turned on the Hopper 3 and went to the OTA menu to check the signal strength. After I exited the menu the dropouts stopped. I don't understand what happened. I will have to investigate further.
     
  11. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,773
    Likes Received:
    12,759
    Location:
    Northern VA
    I did.

    A couple of brand new Channel Master DVR+ units!
     
    the mack, MikeD-C05 and Foxbat like this.
  12. MikeD-C05

    MikeD-C05 Pub Member / Supporter Pub Member / Supporter

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    24,992
    Likes Received:
    13,649
    Location:
    Nederland , Texas
    Channel master dvrs are made by Echostar.
     
    charlesrshell likes this.
  13. dishrich

    dishrich SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    3,260
    Likes Received:
    309
    Location:
    Springfield, IL
    Are you sure this to be the case? I believe the one you're thinking of, haven't been made in years:
    Antenna DVR: Analog HD Antenna DVR Recorder CM7000PAL - Channel Master Store

    How do you like them so far? What did you use for storage?
     
  14. Tampa8

    Tampa8 Supporting Founder Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    17,570
    Likes Received:
    6,811
    Location:
    Tampa/Eastern Ct
    pamajestic and MikeD-C05 like this.
  15. dishrich

    dishrich SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Posts:
    3,260
    Likes Received:
    309
    Location:
    Springfield, IL
    But it IS now 2017 & CM has made 2 more DVR's since they stopped making the one I posted - the CM7400 & the CM7500 - google them for yourself.
    I'm pretty damn sure navychop got the CM7500 (I HIGHLY doubt he found 2 of the E* made CM7000's "brand new"...)
     
  16. navychop

    navychop Member of the Month - July 2014! Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    47,773
    Likes Received:
    12,759
    Location:
    Northern VA
    Very thin ones. Don't care who made them- they work very well. I have an unpowered EHD on each.
     
  17. lynnjohn13

    lynnjohn13 Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Posts:
    23
    Likes Received:
    5
    Location:
    PA
    My issue with U502 is that my OTA locals are erased every night since I got that software update on 8/30/17. I have to rescan for OTA channels daily, and it works fine until the overnight restart. I'm not having the glitches or audio drops that some have described. Everyone from Dish that I talk to seems to think it is the OTA module. I have an original module dating back to the first Hopper. I haven't had one problem with it until U502. I tried switching USB ports but that didn't make any difference. Any suggestions? This is becoming a pain
     
    DNiermeyer and stardust3 like this.
  18. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    8,433
    Likes Received:
    9,109
    Location:
    USA
    It's not the OTA module, it's the U502 software. I proved it by duplicating the problem using old and new OTA adapters. I've found that the problem is most prevalent on receivers who's receiver ID begins with R191. I'd bet your's does too.

    Hopefully DISH will fix the problem soon. I couldn't wait so I replaced the older problem receivers with new ones and the problem is now solved for me. :)
     
  19. lynnjohn13

    lynnjohn13 Active SatelliteGuys Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Posts:
    23
    Likes Received:
    5
    Location:
    PA
    Close, my receiver ID begins with R194.
     
  20. BamaFan2

    BamaFan2 SatelliteGuys Family

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Posts:
    47
    Likes Received:
    18
    Location:
    Huntsville, AL
    No OTA channels since 502 downloaded on 30 Aug 2017. H3 SN starts with 194. Original dongle that has always worked.
    502 has also screwed up my timers set to dish channels. Sometimes they record, sometimes not.
    Any idea when a new update will come? Rumors gladly accepted.
     
    Tampa8 likes this.

Separate names with a comma.

More...