Another really stupid moment... (1 Viewer)

Register Today to see less ads! It's Free!
Status
Please reply by conversation.

mastermesh

SatelliteGuys Pro
Apr 18, 2006
1,987
0
just got my new motor up and running. From about 6:30 - 8:30ish this morning, I was trying and trying my darndest to get it all up and running with no luck at all. It was pretty cloudy, so I finally gave up about that time saying, Oh I'll mess with this all later when the sun is out... then by some oddball chance, I looked at my settings... DOH, my true south is IA6, not IA5!!!... Turned to the IRS channel and all of a sudden the signal showed up.

Since that time, I got it tweaked, tuned in to g10, and tweaked to get the weaker signals cranked up to around 30%... and off we go. IF YOUR TRUE SOUTH IS ONE OF THE IAs, BE SURE THAT YOU ARE TRYING TO PULL IN THE SIGNAL FROM THE CORRECT ONE! :)
 
Register Today to see less ads! It's Free!

Mr Tony

SatelliteGuys Pro
Supporting Founder
Nov 17, 2003
294
42
Mankato, MN
I've had those moments.
Another one I had recently was I was trying to aim a fixed dish and I knew I was in the right area but couldn't get anything.

Then I looked closely at my settings and I had it set for 10600 22k on (for a Universal) and I had swapped to a standard LNB

D'OH!
 

motorcycle_rider

Supporting Founder
Supporting Founder
May 8, 2004
446
0
Northeast Michigan
I am glad when people take the time to post these types of issues. These are actually a mini troubleshooting guide. Thanks to all that share there simple mistakes.

In everything I do usually it is the simple problem, setting, human error that makes the difference between working and not.

BTW switch setting have gotten me already. When I took away my dishes pointing at dish/bev I had g10 on port 3 and changed it to port 1 and had no signal. Doh!.
 
Register Today to see less ads! It's Free!
Status
Please reply by conversation.

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Latest posts

Top