Failures on 103(s) but 103(ca) and 103(cb) are fine (1 Viewer)

Status
Please reply by conversation.

n4bbq

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Nov 28, 2004
152
1
Dahlonega, Ga
We don't watch TV a lot here so I don't know when this failure cropped up. Anyway, I was going to watch SyFy this morning but it was not coming in. So, I ran the alignment test and came up with this.
---
99(s)
1-8 63 0 0 0 58 0 79 0
9-16 x x x x x x 0 76
17-24 0 0 69 75 24 0 0 0

99(ca)
9-16 x x 61 x 65 0 56 69
17-24 58 0 61 72 0 x 0 x

99(cb)
1-8 All fine (85 average)
9-16 All fine (85 average)

101
1-8 All fine (98 average)
9-16 All fine (98 average)
17-24 All fine (98 average)
25-32 All fine (98 average)

103(s)
1-8 0 0 0 0 x x x x
9-16 x x x x x x 0 0
17-24 0 0 0 0 0 0 0 0

103(ca)
9-16 76 79 72 79 72 68 80
17-24 70 80 68 82 69 81 68 85

103(cb)
1-8 69 80 67 79 69 79 69 79
9-16 74 80 69 80 74 81 x x

110
1-8 x x x x x x x 71
9-16 x 80 x 77

119
17-24 x x x x x 98 0 99
25-32 73 99 100 98 33 100 72 100

Setup Test shows :
99 = failure on the 13v (Odd) line
103 = failures on both 13v (Odd) and 18V (even) lines

Since all has been working for over a year, shall I guess the 5N1 LNB is whack? We have had some recent storms. I would guess the internal multi-switch has been 'compromised'.
 

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
30,142
13,841
Cheshire CT
99s and 103s are spotbeams, so don't worry about not getting high numbers on all transponders. The numbers on the other 99 and 103 are low, likely meaning an alignment issue. Since the new satellite was launched a few months ago they have been moving channels around, so I'm not sure if the x transponders are an issue or not. I'll leave that to one of the installers to answer.
 

texasbrit

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Apr 12, 2006
3,632
352
Difficult to tell exactly what is going on. But for sure you have an alignment issue, so you would need to solve that anyway.
What receiver do you have?
What's your exact location zip code? Is that the same as your service address?
Are you actually missing any local channels (get 771 message if you select the channel?
 

n4bbq

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Nov 28, 2004
152
1
Dahlonega, Ga
Ok. I'm in zip code 30533. I'll have a look at the alignment this week and let yunz know. It has been out there for a year plus and I'm sure I've bumped it a few times with the mower.

I've not gone through the full channel list. I only tried SyFy, but I didn't notice anything close to that channel that was missing. Thanks for the alignment tip.
 

peds48

SatelliteGuys Pro
Oct 17, 2009
570
62
New York
HD locals are either from the 99s or 103s, but yet you mentioned SyFy. It def looks like alignment issue. It looks like the tilt is off, could be the mast not being level. Also bumping the LNB arm can damage the dish permanently
 

satgirl51

SatelliteGuys Pro
Oct 3, 2007
380
106
USA
Ok. I'm in zip code 30533. I'll have a look at the alignment this week and let yunz know. It has been out there for a year plus and I'm sure I've bumped it a few times with the mower.

I've not gone through the full channel list. I only tried SyFy, but I didn't notice anything close to that channel that was missing. Thanks for the alignment tip.
SyFy is on 99CA (D14) Transponder 18, may want to check signal on that particular one.
Actually all these channels are on that particular Transponder.
SyfyHD 244
AMCHD 254
DSCHD 278
TLCHD 280
APLHD 282
MTVHD 331
ARANG 2095
 
Status
Please reply by conversation.

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top