Home theater & 4K/UHD frustrations!

harshness

harshness

SatelliteGuys Master
May 5, 2007
16,951
2,988
Salem, OR
He has the same tv and player as me, the X800 runs to the 940E perfectly with everything put on Auto.
Of course this is only valid if the firmware on all of the involved components are of the same revision. Many problems are "worked around" by patches to firmware rather than actually fixing the root cause.

HDMI cabling is a disaster of epic proportions. I really wish the industry would switch to a connection scheme that does't have so many modes for failure (or at least had some method by which to pinpoint where the failure might be).
 
jayn_j

jayn_j

Press On Regardless
Supporting Founder
Sep 29, 2003
10,702
3,327
Sheboygan, WI
He has the same tv and player as me, the X800 runs to the 940E perfectly with everything put on Auto. The Sony outputs UHD in 12bit, which could cause issue with the HDMI cables.
I spced out on the disc choice, and that's the leading candidate right now. However, just because its the same model doesn't rule out his being a lemon.
 
BearcatScott

BearcatScott

SatelliteGuys Pro
Dec 11, 2003
264
8
Springboro, OH
I got the Monoprice cables today. Hooked up everything and got same results. Firmware is up to date on all devices. I'm thinking it is the the Fifth Element UHD movie. I will buy a newer movie and try that out. Watching Longmire on Netflix through my AppleTV 4K and looks great including the sky in daylight scenes.
 

Similar threads

lparsons21
Replies
14
Views
1K
Foxbat
Foxbat
dfergie
Replies
4
Views
2K
dfergie
dfergie
FKy.Guy
Replies
2
Views
4K
hbk409
hbk409
JAG72
Replies
12
Views
4K
JAG72
JAG72
comfortably_numb
Replies
28
Views
3K
WolfJT
WolfJT

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top